500 gr lasagne (pasta in bladvorm) 250 gr rundergehakt 200 gr in blokjes gesneden rauwe ham 1 schoongemaakte en klein gesneden ui 4 uitgeperste teentjes knoflook 1 in plakjes gesneden wortel 3 el olijfolie 1 schoongemaakte en in stukjes gesneden stengel bleekselderij half glas witte wijn 2 el tomatenpuree halve dl bouillon zout en peper 40 gr bloem halve liter melk Parmezaanse kaas boter
Een toppertje om te zien. En een toppertje qua smaak onstaat>
Verhit de olie en fruit hierin de ui en de knoflook ca 3 minuten. Voeg de wortel en de bleekselderie toe en laat deze ca 2 minuten mee fruiten. Roer het gehakt door het groetenmengsel en blijf roeren tot dit rul en enigszins bruin van kleur is. Voeg de ham, de witte wijn, de tomatenpuree en de bouillon toe en roer alles goed dooreen. Doe een deksel op de pan en laat de saus ca 20 minuten oplaag vuur sudderen.. Maak de saus op smaak met zout en peper. Maak de bechamelsaus: Smelt de boter en roer er de bloem door. Voeg beetje bij beetje onder voortdurend toeren de melk toe tot een gebonden saus is ontstaan. Maak de saus op smaak met zout en peper. Kook de lasagne volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar en laat de lasagne uitlekken. Vet een ovenvaste schaal in en leg hierin laag om laag saus, lasagne, bechamelsaus en geraspte Parmezaanse kaas. Zorg ervoor dat de bovenste lagen uit bechamelsaus en geraspte kaas bestaat. Leg wat klontjes boter bovenop het gerecht en laat er in een op 200 graden voorverwarmde oven in ca 20 minuten een mooi bruin korstje op ontstaat.
silkeq 19-02-2009
Erg lekker!
stientje1 04-11-2008
Bedankt voor het recept, ik zal het uitproberen en laat je weten hoe het was maar ik denk dat het lekker zal smaken.groetjes Christine
roderigh 17-03-2008
We gaan het proberen! Zelf lasagnevellen maken met de pastamachine die al 2 jaar in de doos staat te wachten...
Ben benieuwd!
will_s 11-10-2006
Heb dit lekkers gecopi?erd !
Groetjes Willeke.
deonart 08-10-2006
bedankt!
Deon