STOOFVLEES OP DE BELGISCHE MANIER
- Belgisch,
- 60-120 min.
een super smakelijk herfstgerecht.
Ingrediënten
1 pond sucadelappen; zout, peper, 75 gr. margarine; 2 grote rode uien; bloem; halve liter donker bier; takjes peterselie, selderij en wat tijm, blaadje laurier; 1 eetlepel wijnazijn; een eetlepel suiker; 1 snee bruin brood zonder korst; flink wat mosterdBenodigdheden
grote braadpanBereidingswijze
Snijd de sucadelappen in flinke dobbelstenen.Strooi er zout, peper en bloem over. Fruit 2 grof gesneden rode uien in 75 gr. margarine. Haal ze uit de pan en bak nu het vlees goudbruin. Dan de uien weer toevoegen en nog een eetlepel bloem eroverheen strooien. Iets laten kleuren en dan een halve liter donker bier erbij gieten.Verder toevoegen:peterselie, selderij, tijm, blaadje laurier, een eetlepel wijazijn, een eetlepel suiker. Alles 1 uur laten stoven .Dan snee brood (bruin en zonder korst)met flinke laag mosterd erop gesmeerd in de pan erbij leggen en nogmaals anderhalf uur zachtjes laten stoven. Roer zo nu en dan zodat het brood oplost en de saus wat bindt.
Bron
.
Serveertip
zalig met eigen gemaakte aardappelpuree en b.v. rode kool.