appeltaart
- Nederlands, Banket
- 60-120 min.
- Geplaatst op 06-10-2006
recept van mijn oma!
simpel en erg lekker.
boordevol appels!
Ingrediënten 10 personen
- appeltaartmix- appels ( gouternetten)
- boter
- snufje zout
- eieren
- beetje citroensap
- kaneel
- suiker
Benodigdheden
- grote kom om het deeg te kneden- taartvorm ( geschikt voor oven)
- kopje ( om te kijken of de eieren in orde zijn.)
schilmesje ( om de appels te schillen)
Voorbereiding
- alle spullen klaarzetten wat je nodig bent, binnen handbereik.
- oven alvast aan op 200 graden ongeveer
- appels schillen
- taartvorm invetten
Bereidingswijze
in de kom, het meel doen, 3 eieren, 300 gram boter ongeveer. ( staat ook op verpakking)
daarna het deeg verdelen in de taartvorm.
appels in partjes toevoegen.
laag voor laag, kaneel en suiker toevoegen over de laag appels, daarna weer een laag appels en weer kaneel en suiker.
deeg wat je over hebt gehouden, gebruiken voor de bovenkant, maar wat je ook kunt doen.. ( met bijv een deel ervan.) aan je kinderen geven. die zullen er van smullen.
deed ik vroeger zelf ook. ( en nog wel eens..:P)
Bron
oma! :P
Serveertip
5 á 10 min uit de oven serveren op een schoteltje met slagroom. heerlijk!
of als je nog wat over hebt, als toetje na het warm eten. in een kommetje doen met wat vanillevla! echt super!
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties