2kg aardappelen, 500 gr rundvlees,250gr rookvlees,3 wortel,3 uien,2 paprika,4 tomaten vegeta of aromat,paprikapoeder,bloem olie
Aardappelsoep uit de balkan
Schil de aardappelen,en snijd in middelgrote blokjes,snijd de uien in kleine stukjes,de wortel in plakjes en de paprika in dunne reepjes,het vlees in dikke stukken snijden
Het vlees met de uien aanbakken tot het geheel een beetje bruin is,daarna water toevoegen tot alles goed onder staat en laten koken,na 10 m minuten op kleine vuur laten pruttelen na 30 min wortel en tomaat toevoegen met de paprika en mee laten pruttelen,na 1,5uur de aardappel toevoegen en als die bijna is klaar,een kopje olie met bloem tot is papje gaan bakken tot het is gaar dit duurt ongeveer 3 minuten daarna parikapoeder toevoegen aan het bloempapje en dan door de chorba mengen ff laten koken
Lekker met turks brood.ik gebruik voor de soep altijd gerookt vlees wat uit joegoslavie komt dit is verkrijgbaar bij de meeste turkse winkels of dergelijk en anders kun je ook gewoon rookvlees van de winkelwat hier verkrijgbaar is erin doen