1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Iraanse keuken
  5. Dolmeh-yeh Felfel

Dolmeh-yeh Felfel

Door: googoosh

  • Iraans, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 04-10-2006

Gevulde paprika's met lamsgehakt. Ooh dit is toch wel zo lekker!

Ontdek meer:

Ingrediënten


4 grote groene of rode paprika's, 250 gram lamsgehakt, 100 gram basmatirijst,
2 middelgrote uien (fijn gehakt), plantaardige olie, 3-4 theelepels tomatenpuree, zout, zwarte
peper, 2 theelepels suiker, 3-4 el verse limoensap 1 bos peterselie (fijn gehakt), 1 bosje
munt (fijngehakt), 1/2 bosje lente- uien (fijngehakt) 1 kopje bieslook ( fijn gehakte) 2 el dragon



Voorbereiding

Bak uien in olie over middelmatige hitte goudbruin. Voeg gehakt toe en bak aan tot het vlees begint te kleuren. Voeg 1 kopje water, zout, peper en de helft van de tomatenpuree toe. Breng het mengsel aan de kook en sudder tot het water is verdampt.

Frituur de schoongemaakte groenten in olie over middelmatige hitte tot het zacht is. Breng een halve liter water in een kleine pan aan de kook. Voeg 1 theelepel zout en de rijst en kook de rijst zacht. Stort de rijst in een zeef en laat het uitlekken en afkoelen.


Snijd de kap van de paprika's en verwijder de zaden. breng twee koppen water aan de kook in een grote pan waar de vier paprika's rechtop naast elkaar passen zonder om te vallen.. Voeg 1 theelepel van zout en de peper toe. (Ze mogen niet gestapeld). Kook ze een beetje zacht. Niet te zacht anders kun je er niks meer mee. Neem ze uit de pan en laat ze afkoelen.

Bereidingswijze

Vermeng het bereide vlees goed met de groenten, limoensap, suiker en rijst. Besprenkel met wat zout en peper, vul hde paprika's met het mengsel en sluit af met de kappen. Plaats ze opnieuw zij aan zij in de pan.

Maak een saus met een 3 koppen heet water 1 schep suiker, 2 el limoensap klaar en 1 el tomatenpuree. Schenk de saus over de peper in en sudder voor 5-10 minuten.

Serveertip

Dien deze fantastische dolmeh heet op in de saus.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van googoosh
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top