1. Home
  2. Recepten
  3. Iraanse keuken
  4. Ash-e Anaar

Ash-e Anaar

  • Iraans, Soep
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 04-10-2006

Ingrediënten


200 gr basmatirijst, bos peterselie, munt, koriander, lente-ui, 1 kg
lamsgehakt, 500 gr spliterwten, 1 glas granaatappel puree (Iraanse kruidenier), 2 el marjolein, 1 bosje verse munt, 4 uien, zwarte peper, zout plantaardige olie



Soep met granaatappelpuree, lamsgehakt, kruiden enz ..

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De schil en snijd twee uien fijn en braad in olie goudbruin. Voeg 4-5 glazen heet water, spliterwten, zout en peper en kook over lage hitte voor ongeveer 10 minuten door. Spoel de rijst en voeg aan de ash toe. Sudder zachtjesvoor nog eens 15 minuten. De schil en rasp de laatste twee uien. Voeg aan vlees met zout en peper en meng goed door. Rol kleine ballen en voeg aan de ash toe. Spoel kruiden, hak fijn, voeg aan de ash, en sudder voor nog eens 15 minuten. Voeg in granaatappel puree en marjolein toe. Roer door de ash en sudder nog even enkele minuten.

Bereidingswijze

Bak de muntblaadjes (niet de steeltjes) enkele minuten in olie voor.

Serveertip

Voeg munt aan de ash toe en dien op.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van googoosh


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van googoosh
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top