1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Flan
  5. Flan Caramel

Flan Caramel

  • Belgisch, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 02-10-2006

Ingrediënten 4 personen


-1/2 l melk
-100 g suiker
-1 vanillestokje
-4 eieren

Voor de karamel:
-150 g griessuiker,
-50 g water


Verder heb je nodig


4 kleine potjes


Heerlijk nagerecht dat makkelijk te bereiden is

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

*Begin met de karamel.
-Breng suiker en water samen aan de kook en blijf koken totdat de suiker bruin kleurt.
-Giet over in 4 dariellekes (kleine potjes die ook voor soufflé gebruikt worden ).
-Er moet maar een bodempje karamel in staan en laat afkoelen

Bereidingswijze

-Breng de melk met de vanille aan de kook.
-Klop de eieren wit met de suiker en stort er de hete melk op.
-Zet terug op het vuur en blijf roeren met een spatel totdat de vla bindt.
-Giet de crème op de bodem van karamel en laat afkoelen.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

-Draai de potjes met crème om op de borden.
-De crème zal er zacht uitglijden.
-En de karamel zal er wat van aflopen en dat is nu juist zo zalig.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top