1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. Flan Caramel

Flan Caramel

Door: marcdepester

  • Belgisch, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 02-10-2006

Ingrediënten 4 personen


-1/2 l melk
-100 g suiker
-1 vanillestokje
-4 eieren

Voor de karamel:
-150 g griessuiker,
-50 g water


Verder heb je nodig


4 kleine potjes


Heerlijk nagerecht dat makkelijk te bereiden is

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

*Begin met de karamel.
-Breng suiker en water samen aan de kook en blijf koken totdat de suiker bruin kleurt.
-Giet over in 4 dariellekes (kleine potjes die ook voor soufflé gebruikt worden ).
-Er moet maar een bodempje karamel in staan en laat afkoelen

Bereidingswijze

-Breng de melk met de vanille aan de kook.
-Klop de eieren wit met de suiker en stort er de hete melk op.
-Zet terug op het vuur en blijf roeren met een spatel totdat de vla bindt.
-Giet de crème op de bodem van karamel en laat afkoelen.

Serveertip

-Draai de potjes met crème om op de borden.
-De crème zal er zacht uitglijden.
-En de karamel zal er wat van aflopen en dat is nu juist zo zalig.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top