Spaans stoofvlees (slowcooker)

  • Mediterraan, Hoofdgerecht
  • > 120 min.

Lekkere mediterraanse vleesschotel uit het blad "Boodschappen" aangepast voor de slowcooker. Een lekkere variatie voor rundvlees.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
750 gr runderlappen
200 gr salami
2 uien
300 gr worteltjes
20 zwarte olijven
450 gr tuinbonen (pot of diepvries)
olijfolie
1 eetl paprikapoeder
zout en peper
150 dl boillon van blokje
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 594,25 kcal
Koolhydraten 19,64 g
Eiwitten 58,63 g
Vetten 27,38 g
Benodigdheden
Mes, plank en!! slowcooker (Voor uitleg over de slowcooker zie mijn pagina)

Voorbereiding

Snijd het vlees in flinke dobbelstenen en bestrooi het met zout, peper en paprikapoeder. Wrijf het in met wat olijfolie. Snijd de uien in plakjes. Snijd de salami in blokjes. Maak de wortel schoon en snijd het in plakken. Verwarm in een pannetje de bouillon.

Bereidingswijze

Doe in de pot: de ui, de wortel en de olijven. Leg daarop het vlees. Giet de warme bouillon eroverheen. Doe de deksel erop en laat ong 9 a 10uur op stand low staan.
Voeg na ong 8uur de salamistukjes en de tuinbonen toe en roer het voorzichtig met een houten lepel door.

Bron

Kookblad: Boodschappen

Serveertip

Lekker met couscous.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

slow-cooker avatar
slow-cooker

Doorsturen

Home Recepten