Spaans stoofvlees (slowcooker)

  • Mediterraan, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 02-10-2006

Lekkere mediterraanse vleesschotel uit het blad "Boodschappen" aangepast voor de slowcooker. Een lekkere variatie voor rundvlees.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
750 gr runderlappen
200 gr salami
2 uien
300 gr worteltjes
20 zwarte olijven
450 gr tuinbonen (pot of diepvries)
olijfolie
1 eetl paprikapoeder
zout en peper
150 dl boillon van blokje
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Mes, plank en!! slowcooker (Voor uitleg over de slowcooker zie mijn pagina)

Voorbereiding

Snijd het vlees in flinke dobbelstenen en bestrooi het met zout, peper en paprikapoeder. Wrijf het in met wat olijfolie. Snijd de uien in plakjes. Snijd de salami in blokjes. Maak de wortel schoon en snijd het in plakken. Verwarm in een pannetje de bouillon.

Bereidingswijze

Doe in de pot: de ui, de wortel en de olijven. Leg daarop het vlees. Giet de warme bouillon eroverheen. Doe de deksel erop en laat ong 9 a 10uur op stand low staan.
Voeg na ong 8uur de salamistukjes en de tuinbonen toe en roer het voorzichtig met een houten lepel door.

Bron

Kookblad: Boodschappen

Serveertip

Lekker met couscous.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

endymion75 avatar
endymion75 01-05-2009

Dit is een van de beste stoofpotten die ik tot nu toe gemaakt heb! Alleen heb ik hem iets aangepast. Ik extra tomatenpuree toegevoegd en droge sherry. Ik heb hetzelfde recept maar met andere kooktijden, namelijk na 5 minuten vlees bakken 2 uur op lage stand met bouillion. Daarna met groenten 45 minuten en dan 15 minuten met salami en tuinbonen. De tuinbonen worden volgens mij lekkerder als ze eerder toegevoegd worden. ipv de laatste 15 minuten.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten