1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Varkensmignonetten met gestoofde selder

Varkensmignonetten met gestoofde selder

Door: marcdepester

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 02-10-2006

Ingrediënten 4 personen


-4 varkensmignonetten
-1 dl room
-1 dl rode wijn
-1 dl kalfsbouillon
-250 gr oesterzwammen
-1/2 el groene peperbolletjes
-1 witte selder
-roux
-bieslook
-dragon
-peterselie
-peper
-zout



Geserveerd met een aardappelgratin en een wijnroomsausje ontstaat een schitterende combinatie

Ontdek meer:

Voorbereiding

-Laat wat boter verkleuren in een pan en bak de gekruide mignontten aan en laat deze rustig garen op een gematigd vuur
-Reinig de oesterzwammen en stoof ze eveneens gaar.

Bereidingswijze

-Reinig de selder en snij in een gelijkmatige julienne, blancheer even.
-Laat vervolgens verder garen in gesmolten boter en breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat.
-Snipper ondertussen de dragon, bieslook, peterselie fijn en voeg deze aan de warme selder toe net voor het serveren.
-Verwijder het vlees uit de braadpan en blus deze vervolgens met de rode wijn en de kalfsbouillon.
-Laat ongeveer voor 1/3 inkoken en voeg de room toe en bind deze met de roux.
-Breng op smaak met het zout en de groene peperbolletjes.

Serveertip

-Schik onderaan het vlees de gestoofde selder en leg op het vlees de oesterzwammen.
-Nappeer wat saus over het vlees en schik op het bord nog wat gegratineerde aardappel.
-Versier nog met een takje bieslook en wat peterselie.
Serveer.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top