Gepofte aardappels met pesto

  • Italiaans, Bijgerecht
  • 60-120 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Boen de aardappelen schoon en prik hier en daar de schil in. Leg ze op een bakplaat en bak de aardappels in de oven op 190 graden C in een uur gaar en tot de schil knapperig is. Haal ze uit de oven en snijd ze in de lengte doormidden. Schep het vruchtvlees eruit en laat een dunne laag aardappel in de schil zitten. Prak het vruchtvlees met een vork. Laat intussen de room culinair en de bouiilon op een zacht vuurtje tot de helft inkoken. Roer citroensap, knoflook en basilicum erdoor en maak op smaak met peper en zout. Rooer dit mengsel met de pijnboompitten door de geprakte aardappels. Schep dit mengsel in de uitgeholde aardappels en bestrooi royaal met Parmezaanse kaas. Laat dit 10 minuten in de oven gratineren. Garneer met wat achtergehouden basilicumblaadjes.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

menge161 avatar
menge161

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten