Gepofte aardappels met pesto

  • Italiaans, Bijgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 01-10-2006

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • 4 grote aardappels van gelijke grootte
  • 1,5 dl room culinair
  • 5 el groentebouillon
  • 1 el citroensap
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 4 flnke el fijngehakte verse basilicum
  • 2 el pijnboompitten
  • geraspte Parmezaanse kaas
  • zout en peper
  • wat blaadjes basilicum
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Boen de aardappelen schoon en prik hier en daar de schil in. Leg ze op een bakplaat en bak de aardappels in de oven op 190 graden C in een uur gaar en tot de schil knapperig is. Haal ze uit de oven en snijd ze in de lengte doormidden. Schep het vruchtvlees eruit en laat een dunne laag aardappel in de schil zitten. Prak het vruchtvlees met een vork. Laat intussen de room culinair en de bouiilon op een zacht vuurtje tot de helft inkoken. Roer citroensap, knoflook en basilicum erdoor en maak op smaak met peper en zout. Rooer dit mengsel met de pijnboompitten door de geprakte aardappels. Schep dit mengsel in de uitgeholde aardappels en bestrooi royaal met Parmezaanse kaas. Laat dit 10 minuten in de oven gratineren. Garneer met wat achtergehouden basilicumblaadjes.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten