1. Home
  2. Recepten
  3. Griekse keuken
  4. Stifado
  5. stifado

stifado

  • Grieks,
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 01-10-2006

Ingrediënten 6 personen


Zie bereiding



Een griekse stoofschotel,, met rundvlees en uien

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bak 1 kg magere runderlappen in dobbelstenen in gedeelten rondom bruin in 4 eetl hete olijfolie,schep het vlees uit de pan en bak 750gr kleine uien of sjalotten en 4 fijngesneden teentjes knoflook,5-10 min in het achtergebleven braadvet,voeg 600gr tomaten in stukjes,1 blaadje laurier,een snuf gemalen kaneel,1thl gedroogde oregano en wat zout en peper toe,en bak alles nog circa 5 min ,voeg 3dl rode wijn toe en leg het vlees terug in depan,voeg zoveel water toe tot het vlees net onder staat,stoof het vlees afgedekt 2 1/2 -3 uur tot het gaar is breng op smaak met 3 eetl fijngesneden peterselie,

Serveertip

Lekker met een romige aardapppuree



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ien_3


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ien_3
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top