Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Indiase keuken
  4. Tarka Dal

Tarka Dal

Door: sarasvati

  • Indiaas
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 29-09-2006

Ingrediënten 4 personen


500 gram rode linzen, 50 gram ghee, 2 uien, 5 tenen knoflook, 1 ? tl kurkuma, 1/2 tl zout, 1 1/2 tl zwarte peper, 1 liter water, 4 chilipepers,2 el sesamolie, 4 tenen knoflook, 1 kleine ui, 1 tl lavaszaad.



Dal behoort tot de meest genoten dagelijkse kost op het hele Indiase continent. Het geheim van dit recept is de deklaag, die vlak voor het serveren over de moes wordt gegoten. De combinatie van knoflook en lavas geeft de schotel net die verrassende pikante smaak.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was de linzen goed in koud water, laat uitlekken en verwijder de verkleurde linzen en steentjes. Verhit de ghee in een grote pan met dikke bodem en fruit er de ui en het knoflook op een lage hittebron in 4 a 5 minuten zacht in. Strooi kurkuma, zout en peper erbij en roer er de linzen door zodat alles met de specerijen bedekt raakt. Giet er het water bij en breng het aan de kook onder af en toe roeren tot de linzen een soort van gele snert zijn geworden (voeg meer water toe als het te dik wordt). Giet de linzenmoes in een warme schaal, dek het af en houd warm in een oven op 180 graden.

Bereidingswijze

Voor de deklaag, de Tarka: verhit de olie in een Koekenpan tot het walmt. Voeg er de knoflook en ui aan toe en fruit snel tot de knoflook bijna begint te bruinen. Voeg het lavaszaad toe, bak nog 10 seconden en giet het over de linzen uit.

Serveertip

Lekker met chapati's als we zin hebben in een vegetarische maaltijd.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sarasvati
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top