1. Home
  2. Recepten
  3. Spaanse keuken
  4. Brandade van kabeljouw

Brandade van kabeljouw

  • Spaans, Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 29-09-2006

Ingrediënten 4 personen


400 gr. kabeljouw (in Spanje gebruiken ze vaak stokvis, die dan 24 uur ontzout moet worden in koud water dat herhaaldelijk ververst moet worden. Ik gebruik verse kabeljouw) - 200 cc. olijfolie - 100 cc melk - 2 teentjes knoflook - 4 dunne sneetjes geroosterd brood - 1 'guindilla", (gedroogd spaans pepertje), of een verse natuurlijk - zout,peper


Verder heb je nodig


Pan met dikke bodem - steelpan - zeef - houten lepel


Brandada de bacalao, een Spaans recept

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Ontzout de stokvis 24 uur in koud water en ververs dit herhaaldelijk.

Bereidingswijze

Neem een zo dik mogelijk stuk kabeljouw en snijd in stukjes. Doe in een pan en zet op met koud water tot het begint te borrelen, doe de guindilla (of schoongemaakt pepertje) erbij,doe op dat moment de deksel op de pan en laat 8 minuten zachtjes koken. Zeef en laat uitlekken. Doe de melk in een pan en verhit tot het borrelt, laat een beetje inkoken en wat dikker worden. Haal ondertussen stukjes huid en graten uit de kabeljouw.
Verhit 50cc olijfolie in een pan tot zeer heet, roer onder voordurend roeren met een houten lepel de kabeljouw er door, tot het een "pasta" wordt. Pers de knoflook uit boven de puree en roer erdoor.
Verhit de resterende olijfolie tot lauw,neem de pan van het vuur af en roer de olie en de borrelende melk beetje bij beetje door het vismengsel, blijf kloppen tot een luchtige puree. Doe er dan een beetje peper bij en proef of er nog zout bij moet. (Bij gebruik van verse kabeljouw wel, bij gebruik van ontzoute stokvis waarschijnlijk minder)

Serveertip

Lekker als tapa met een dun sneetje geroosterd brood. Als voorgerecht: neem kleine paprikaatjes, haal het kapje er af en verwijder zaad en zaadlijsten. Vul met de brandada en zet in de oven tot de paprika wat zacht is en de brandada een beetje gebruind is. Zet op een bordje en garneer met b.v. dille of peterselie. Als voorgerechtje is het ook leuk om schelpen van coquilles mee te vullen en te presenteren op een bedje van aardappelpuree zodat ze niet omvallen op het bord. Geef er toast bij.
Ik heb dit recept aangepast.

Bron

Www.enfemenino.com/w/receta



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van thea_g


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van thea_g
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top