Honing mosterd rollade (slowcooker)

  • Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 29-09-2006

De honing/mosterd combinatie is heerlijk bij deze zacht gestoofde varkensrollade.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 middelgrote uien, gesneden
2 appels geschild en in stukken
1 eetlepel honing
1 eetlepel Dijon mosterd
1/2 theelepel korianderpoeder
zout
1 (schouder)varkensrollade van ong 1 kilo
1 eetlepel maizena
2 eetlepels water
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Plank, mes, schaaltje en!!! slowcooker (Voor uitleg over de slowcooker zie mijn pagina)

Voorbereiding

Snijd de ui en de appels. Meng in het schaaltje: mosterd, honing, koriander en zout. Smeer de rollade hiermee in.

Bereidingswijze

Doe in de pot de appels en de ui, roer ze door elkaar. Hierbovenop de rollade.

Doe de deksel erop en laat 7 a 8 uur op stand laag staan.
Haal de rollade aan het einde kooktijd eruit en snijd hem in plakken.

Vermeng het water met de maizena, roer dit met een houten lepel door de appel/ui mix. Evt in een steelpannetje. Kook het even door zodat het een soort sausje wordt.

Bron

internet (USA)

Serveertip

Lekker met gebakken aardappeltjes en je favoriete groente.

Laatste reacties

GovindaRadja avatar
GovindaRadja 22-12-2018

Het kon mij niet bekoren helaas. De rollade was droog en niet smakelijk. Tip voor de volgende keer:rollade eerst rondom goed aanbraden zodat het vocht niet uit het vlees loopt. En let goed op de kerntemperatuur van de rollade. 56 graden is goed. Niet hoger.

YvonneR65 avatar
YvonneR65 07-10-2015

Heerlijk, volgende keer zal ik de plakken rollade iets dikker snijden, of 6 uur in de slowcooker. zelfs mijn zoon die niet zo van rollade houdt, (taai zegt hij) heeft gesmuld. ik heb nadat ik de rollade uit de slowcooker gehaald heb de jus met staafmixer gepureerd , wat water en maggibraadjus toegevoegd voor meer jus en een dikkere smaakvolle (vinden wij) jus. top recept dank je wel

karin11213 avatar
karin11213 29-11-2011

neem het mee, dank je wel

maryh avatar
maryh 06-10-2006

Hai, Ik heb dit recept van je meegenomen. Dan kan ik deze ook uitproberen in mijn slow-cooker. Ik ga er steeds beter mee om en het is makelijk je hoeft niet na om te kijken als hij eenmaal aan het koken is. Groetjes Mary

Christa_Beldman avatar
Christa_Beldman 06-10-2006

Proberen we, kan ook wel in een gewone braadpan denk ik toch? Bedankt groetjes Christa

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten