Oma`s Hachee (slowcooker)
- Nederlands, Hoofdgerecht
- > 120 min.
In de slowcooker maak je de allerlekkerste hachee, binnen 5 minuten (plus 10 a 12uur sudderen)
Ingrediënten 4 personen
ong 800 gram niet te mager rundvlees3 echt flinke uien
een scheutje olijfolie
1 eetlepel bloem
1 flink laurierblad
3 kruidnagels
3 a 4 eetlepels azijn of rode wijn
250 dl bouillon van een blokjezout en peper
1 theelepel suiker
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 571,76 kcal |
Koolhydraten | 9,09 g |
Eiwitten | 39,36 g |
Vetten | 41,25 g |
Benodigdheden
Keukenmachine of plank en mes en!! slowcooker (Voor uitleg over de slowcooker zie mijn pagina)
Voorbereiding
Snijd de ui grof in de keukenmachine of op de plank. Maak wat bouillon met het water en een blokje, los hierin de suiker op.
Snijd het vlees in niet te kleine stukken, wrijf het in met wat olijfolie, zout en peper en bestrooi het met de bloem.
Bereidingswijze
Doe in de pot:
De uien, het laurierblad, de kruidnagels. Daarboven het vlees(rauw) en giet er dan de bouillon en de azijn of wijn over.
Laat dit lekker 10 a 12uur staan op stand laag. Roer het een uur voor het eten even door met een houten lepel.
Het ruikt fantastisch en smaakt nog lekkerder.
Bron
Oma
Serveertip
Hachee eet je met rode kool en aardappelen.
Of met rijst en salade, alles kan en mag.