Oma`s Hachee (slowcooker)

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • > 120 min.

In de slowcooker maak je de allerlekkerste hachee, binnen 5 minuten (plus 10 a 12uur sudderen)

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
ong 800 gram niet te mager rundvlees
3 echt flinke uien
een scheutje olijfolie
1 eetlepel bloem
1 flink laurierblad
3 kruidnagels
3 a 4 eetlepels azijn of rode wijn
250 dl bouillon van een blokjezout en peper
1 theelepel suiker
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 571,76 kcal
Koolhydraten 9,09 g
Eiwitten 39,36 g
Vetten 41,25 g
Benodigdheden

Keukenmachine of plank en mes en!! slowcooker (Voor uitleg over de slowcooker zie mijn pagina)

Voorbereiding

Snijd de ui grof in de keukenmachine of op de plank. Maak wat bouillon met het water en een blokje, los hierin de suiker op.
Snijd het vlees in niet te kleine stukken, wrijf het in met wat olijfolie, zout en peper en bestrooi het met de bloem.

Bereidingswijze

Doe in de pot:
De uien, het laurierblad, de kruidnagels. Daarboven het vlees(rauw) en giet er dan de bouillon en de azijn of wijn over.
Laat dit lekker 10 a 12uur staan op stand laag. Roer het een uur voor het eten even door met een houten lepel.
Het ruikt fantastisch en smaakt nog lekkerder.

Bron

Oma

Serveertip

Hachee eet je met rode kool en aardappelen.
Of met rijst en salade, alles kan en mag.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

slow-cooker avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten