Stoofschotel met konijn (slowcooker)
- Mediterraan, Hoofdgerecht
- > 120 min.
Mediterane stoofschotel met olijven en ui. Het konijnenvlees wordt heerlijk mals in de slowcooker.
Ingrediënten 4 personen
1 tam konijn in delenong 225 ml zwarte olijven
165 ml droge witte wijn
3 takjes verse oregano of gedroogde
3 laurierblaadjes
wat olijfolie
2 flinke uien in dikke plakken
3 teentjes knoflook
1 eetlepel paprikapoeder
90 ml kippenbouillon van een blokje
zout en peper
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 211,27 kcal |
Koolhydraten | 9,30 g |
Eiwitten | 6,13 g |
Vetten | 12,63 g |
Benodigdheden
Koekenpan, schaal, plank, mes en!! de slowcooker (Voor uitleg over de slowcooker zie mijn pagina)
Voorbereiding
Het vlees moet gemarineerd: Zet het een nacht in een afgedekte schaal in de wijn met de oregano en de laurierblaadjes. In de koelkast.
De volgende dag: Snijd de ui.
Haal de konijn uit de marinade maar bewaar deze wel. Laat het konijn even uitlekken.
Maak wat kippenbouillon van een blokje.
Bereidingswijze
Verwarm de olie in een koekenpan en bak de konijn even om en om.
Doe in de pot: De gesneden ui en fijngesneden knoflook. Daarbovenop de gebakken konijnendelen.
Doe in de koekenpan de marinade, de paprika, en de olijven en zout en peper. Verwarm dit even door.
Giet dit over het konijn in de pot, daaroverheen de bouillon.
Doe de deksel erop en laat hem lekker 10 uur op stand laag sudderen.
Bron
Boekje: Stoofschotels uit de serie Quick & tasty
Serveertip
BV met lekker brood om te dopen en provencaalse aardappeltjes.