Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Baskische kip

Baskische kip

Door: stiny26

  • Spaans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 27-09-2006

Ingrediënten 4 personen


1 kip van 1 kg 800 gr. tomaten 2 groene paprika's 2 uien 3 tenen knoflook 5 eetl. olijfolie 1/2 dl kippenbouillon zout en versgemalen peper 250 gr. siamrijst 3 dl. water 1 eetl. paprikapoeder 11/2 theel. zout



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verdeel de kip in 8 stukken. ontvel de tomaten,snijd ze in vieren en verwijder de steelaanzetten. Halveer de paprika's, maak ze schoon en snijd ze in snippers. Snipper de uien en knoflook. Verhit 3 eetlepels olie. Bak de stukken kippen rondom bruin. Voeg de gesnipperde uien en knoflook toe en laat ze glazig worden. Voeg de stukken tomaat en de paprikasnippers, de bouillon, peper en zout en laat het geheel 30 minuten gaar stoven op een laag afgestelde warmtebron. Was de rijst, laat deze uitlekken en fruit hem in de overige 2 lepels olijfolie. Voeg het water en de 1 1/2 theel. zout toe. Breng de rijst aan de kook roer goed en laat hem in de gesloten pan in 20 minuten gaar worden op een laag afgestelde warmtebron. Roer het paprikapoeder door de rijst, schep deze in een schaal en schik de de stukken kip met groenten erop. EET SMAKELIJK. Groeten Micky

Serveertip

Stokbrood en Rioja



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van stiny26
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top