Chili con Carne (slowcooker)

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 27-09-2006

Chili uit de crockpot/slowcooker smaakt nog lekkerder. Door het lange sudderen vermengen de smaken zich tot een verukkelijk gerecht.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
750 gram mager rundvlees of gehakt
250 gram magere spekblokjes
1 eetlepel bloem
2 flinke uien in plakjes
2 teentjes knoflook
1 groene paprika in plakjes
wat champignons (bv 150 gr) in vieren
1 blik tomaten gepeld met sap
1 klein blikje tomatenpuree
100 ml water
scheut olijfolie
100 ml rode wijn
kruiden: 2 theelepels chilipoeder, 1 flinke theelepel gemalen komijn, zout en peper,1 theelepel kaneel,evt 1 fijngesneden verse rode (chili)peper(als je van echt pittig houdt),1 laurierblaadje
1 blik bruine bonen en 1 blikje kidneybonen, uitgelekt en afgespoeld
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Planken, mes, keukenmachine en!! een slowcooker (Voor uitleg over de slowcooker zie mijn pagina)

Voorbereiding

Maal het rundvlees grof in de keukenmachine of gebruik gehakt. Snijd alle groenten.
Bak het spek zachtjes uit met een scheut olijfolie,bak het vlees/gehakt even kort rul mee met het spek, strooi hierover de bloem en laat het even meebakken.

Vermeng in een pannetje het sap van de tomaten, de tomatenpuree en alle kruiden. Laat dit even met het water warm worden.

Bereidingswijze

Doe alles (de groenten rauw) in de slowcooker en vermeng het voorzichtig met een houten lepel. Ook de warme vloeistof!
Voeg de wijn meteen toe, dan vermengd de smaak zich lekker en kookt de alcohol weg.

Doe de deksel erop en laat het minimaal 8 uur op stand laag staan. Doe er 1 1/2 uur voordat je gaat eten de bonen doorheen en laat deze meewarmen.

Serveertip

Je kunt hiermee nog meer varieren: bv voeg aan het begin wat aardappelblokjes toe, dan heb je een complete maaltijd. Dan wel de kooktijd verlengen naar ong 10 uur.
Zet een schaaltje zure room (zelfgemaakte van slagroom met citroensap) op tafel zodat iedereen dit naar smaak kan toevoegen.

Lekker met frisse ijsbergsla en tortilla's

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

windmillsails1 avatar
windmillsails1 02-12-2018

Vandaag voor de eerste keer gemaakt, lijkt me erg lekker. Leuke pagina heb je met alle slow-cooker gerechten.!

4558 avatar
4558 04-08-2018

Heb het nu al enige malen gemaakt. Het is en blijft heerlijk. Dank je wel.

vakantie123 avatar
vakantie123 11-06-2015

Ik heb vandaag een slowcooker voor mijn verjaardag gekregen,ben nu dus wat recepten aan het verzamelen,Deze chili ziet er heerlijk uit en ga ik zeker een keer proberen.Dank je wel voor dit recept.Jeannette

knorkokkie77 avatar
knorkokkie77 08-02-2015

Dit recept gister gemaakt. Heerlijk gegeten!! Heb verse tomaten gebruikt in plaats van een blikje.

orphan avatar
orphan 16-02-2014

Weer een lekker recept voor me slowcooker en aangezien we dol zijn op Chili con Carne dank je voor het recept Groet judith

5senses avatar
5senses 10-10-2012

Het is zonder slowcooker ook goed te doen. Het was heerlijk.

leorob avatar
leorob 09-03-2012

Heb net alles in de slowcooker gedaan. Heb alleen ook de bonen reeds toegevoegd. Ik las later dat je die pas een stuk later moet toevoegen. Om nu alle bonen eruit te gaan vissen, is ook zo wat. Ik heb ze er dus maar in laten zitten..... Vanavond zal ik zien of het geen bruine bonensoep is geworden! :-)

Dette79 avatar
Dette79 15-10-2011

Dit was mijn eerste recept uit de slowcooker, oh wat was het lekker zeg!!! Ik had het wel een klein beetje aangevuld met restjes uit de koelkast, maar voor het grootste deel wel dit recept aangehouden. Dank je wel hiervoor.

alidada avatar
alidada 28-08-2007

Helemaal vergeten je te vertellen! (Foei) ik heb een paar weken geleden al je recept gemaakt en het was heerlijk. Ik heb mager gehakt genomen. Het was te veel want we zijn met zijn tweetjes maar ik heb de rest ingevroren, weet nog niet hoe dat zou smaken maar dat wacht ik maar af (maar niet te lang!) Groetjes, Louise

alidada avatar
alidada 23-07-2007

Probeer weer een berichtje te sturen dat ik dit recept heb meegenomen naar mijn pagina. Zal laten weten hoe het smaakte. Groetjes van Louise

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten