Chili con Carne (slowcooker)

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • > 120 min.

Chili uit de crockpot/slowcooker smaakt nog lekkerder. Door het lange sudderen vermengen de smaken zich tot een verukkelijk gerecht.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
750 gram mager rundvlees of gehakt
250 gram magere spekblokjes
1 eetlepel bloem
2 flinke uien in plakjes
2 teentjes knoflook
1 groene paprika in plakjes
wat champignons (bv 150 gr) in vieren
1 blik tomaten gepeld met sap
1 klein blikje tomatenpuree
100 ml water
scheut olijfolie
100 ml rode wijn
kruiden: 2 theelepels chilipoeder, 1 flinke theelepel gemalen komijn, zout en peper,1 theelepel kaneel,evt 1 fijngesneden verse rode (chili)peper(als je van echt pittig houdt),1 laurierblaadje
1 blik bruine bonen en 1 blikje kidneybonen, uitgelekt en afgespoeld
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 553,21 kcal
Koolhydraten 20,02 g
Eiwitten 39,03 g
Vetten 32,15 g
Benodigdheden
Planken, mes, keukenmachine en!! een slowcooker (Voor uitleg over de slowcooker zie mijn pagina)

Voorbereiding

Maal het rundvlees grof in de keukenmachine of gebruik gehakt. Snijd alle groenten.
Bak het spek zachtjes uit met een scheut olijfolie,bak het vlees/gehakt even kort rul mee met het spek, strooi hierover de bloem en laat het even meebakken.

Vermeng in een pannetje het sap van de tomaten, de tomatenpuree en alle kruiden. Laat dit even met het water warm worden.

Bereidingswijze

Doe alles (de groenten rauw) in de slowcooker en vermeng het voorzichtig met een houten lepel. Ook de warme vloeistof!
Voeg de wijn meteen toe, dan vermengd de smaak zich lekker en kookt de alcohol weg.

Doe de deksel erop en laat het minimaal 8 uur op stand laag staan. Doe er 1 1/2 uur voordat je gaat eten de bonen doorheen en laat deze meewarmen.

Serveertip

Je kunt hiermee nog meer varieren: bv voeg aan het begin wat aardappelblokjes toe, dan heb je een complete maaltijd. Dan wel de kooktijd verlengen naar ong 10 uur.
Zet een schaaltje zure room (zelfgemaakte van slagroom met citroensap) op tafel zodat iedereen dit naar smaak kan toevoegen.

Lekker met frisse ijsbergsla en tortilla's

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

slow-cooker avatar
slow-cooker

Doorsturen

Home Recepten