tapas
- Internationaal, Borrelhapje
- 20-30 min.
Ingrediënten 6 recipe.people
kerstomaatjes, fetablokjes,zalm,tomatenpuree,creme fraiche, sjalotje, bieslook,zout, peper, ongevulde soesjes, kant en klare pannenkoekjes, gekruide tomatensaus, parmaham, mozzarella, basilicum, courgette, knoflook, olijfolie, italiaanse kruiden,baquette-deeglapjes danerolle), tomatenpesto, gele paprika, stokbrood,knoflookpuree, aardappels, halvanaise, citroensap, peterselie, groene olijven, chorizo, kerstomaat of pimentolijven, tonijn op olie, boterbonen, zwarte olijven zonder pit, ui, paprika,eieren,
Benodigdheden
satestokjes - oven - grillVoorbereiding
feesthapjes
Tomaat-kaasspiesjes van om en om 2 kerstomaatjes en 2 gemarineerde fetakaasblokjes aan een satéstokje
-
Zalmsoesjes: maak een mengsel van een blikje zalm, ½ lepel tomatenpuree, 1 dl crème fraîche, een gehakt sjalotje, veel bieslook, zout en peper, pureer het en klop het luchtig. Vul ongevulde soesjes met het mengsel.
-
Pannenkoekhapjes: bestrijk (kant en klare) flensjes/pannenkoeken met gekruide tomatensaus, beleg met Parmaham, dunne plakjes Mozzarella en blaadjes basilicum, oprollen en in 1 cm dikke ‘plakjes’ snijden, steek vast met een prikkertje.
-
Kaascourgettes: verwarm de oven voor op 250°. Schep courgette in 1 cm dikke plakken om met ½ dl olijfolie, geperste teen knoflook en 1 lepel Italiaanse kruiden. Leg op aluminiumfolie, bestrooi met geraspte kaas en rooster in de oven.
-
Pizzahapjes: snij baguette-deeglapjes van Danerolle in vieren, bestrijk dun met tomatenpesto (basilicumsaus), beleg met grofgeraspte courgette, gesnipperde gele paprika, zout, peper en pizzakaas. Bak 6 minuten op 225°.
-
Spaanse tapas
Knoflooktoast: bestrijk stokbroodsneetjes met knoflookpuree en olijfolie en rooster op 250°.
-
Aardappelsalade: van 600 g warme aardappelpartjes, 1½ dl Halvanaise, 1 lepel citroensap, zout, peper, 3 tenen knoflook en veel peterselie
-
Chorizohapjes:: hak groene zonder pit olijven met wat olijfolie tot puree, bestrijk er dikke plakken chorizo mee en prik er met een prikkertje partjes kerstomaat of pimentolijven op.
-
Tonijnsalade: van tonijn op olie, boterbonen, gehakte sjalot en pitloze zwarte olijven. Maak de saus van olijfolie, citroensap en peterselie
-
Koude omelet: van 2 gare aardappels in plakjes, gehakt ui, ½ paprika en een geklopt mengsel van 8 eieren, zout, peper en peterselie. Bakken en onder de grill bruinen
Bron
wilma verhoeven