tapas

  • Internationaal, Borrelhapje
  • 20-30 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 recipe.people
kerstomaatjes, fetablokjes,zalm,tomatenpuree,creme fraiche, sjalotje, bieslook,zout, peper, ongevulde soesjes, kant en klare pannenkoekjes, gekruide tomatensaus, parmaham, mozzarella, basilicum, courgette, knoflook, olijfolie, italiaanse kruiden,
baquette-deeglapjes danerolle), tomatenpesto, gele paprika, stokbrood,knoflookpuree, aardappels, halvanaise, citroensap, peterselie, groene olijven, chorizo, kerstomaat of pimentolijven, tonijn op olie, boterbonen, zwarte olijven zonder pit, ui, paprika,eieren,
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
satestokjes - oven - grill

Voorbereiding

feesthapjes
Tomaat-kaasspiesjes van om en om 2 kerstomaatjes en 2 gemarineerde fetakaasblokjes aan een satéstokje
-
Zalmsoesjes: maak een mengsel van een blikje zalm, ½ lepel tomatenpuree, 1 dl crème fraîche, een gehakt sjalotje, veel bieslook, zout en peper, pureer het en klop het luchtig. Vul ongevulde soesjes met het mengsel.
-
Pannenkoekhapjes: bestrijk (kant en klare) flensjes/pannenkoeken met gekruide tomatensaus, beleg met Parmaham, dunne plakjes Mozzarella en blaadjes basilicum, oprollen en in 1 cm dikke ‘plakjes’ snijden, steek vast met een prikkertje.
-
Kaascourgettes: verwarm de oven voor op 250°. Schep courgette in 1 cm dikke plakken om met ½ dl olijfolie, geperste teen knoflook en 1 lepel Italiaanse kruiden. Leg op aluminiumfolie, bestrooi met geraspte kaas en rooster in de oven.
-
Pizzahapjes: snij baguette-deeglapjes van Danerolle in vieren, bestrijk dun met tomatenpesto (basilicumsaus), beleg met grofgeraspte courgette, gesnipperde gele paprika, zout, peper en pizzakaas. Bak 6 minuten op 225°.
-
Spaanse tapas
Knoflooktoast: bestrijk stokbroodsneetjes met knoflookpuree en olijfolie en rooster op 250°.
-
Aardappelsalade: van 600 g warme aardappelpartjes, 1½ dl Halvanaise, 1 lepel citroensap, zout, peper, 3 tenen knoflook en veel peterselie
-
Chorizohapjes:: hak groene zonder pit olijven met wat olijfolie tot puree, bestrijk er dikke plakken chorizo mee en prik er met een prikkertje partjes kerstomaat of pimentolijven op.
-
Tonijnsalade: van tonijn op olie, boterbonen, gehakte sjalot en pitloze zwarte olijven. Maak de saus van olijfolie, citroensap en peterselie
-
Koude omelet: van 2 gare aardappels in plakjes, gehakt ui, ½ paprika en een geklopt mengsel van 8 eieren, zout, peper en peterselie. Bakken en onder de grill bruinen

Bron

wilma verhoeven

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

berthabakkum avatar

Doorsturen

Home Recepten