Pasta met courgette en mozzarella

  • Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 courgettes
350 g pasta (bijv. penne)
zout
3 el olijfolie traditioneel (C1000)
2 uien, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
1 pot pastasaus Bolognese à 425 g
chilipoeder, peper
2 mozzarellakaasjes, in blokjes
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 701,01 kcal
Koolhydraten 84,18 g
Eiwitten 30,72 g
Vetten 25,75 g

Bereidingswijze

Was en snijd de courgettes in plakjes van ± 1/ 2 cm dik. Halveer ze.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Verhit de olie in een ruime pan en fruit de ui met de knoflook 3 min. op een halfhoog vuur. Voeg de courgette­plakjes toe en bak ze al omscheppend beetgaar.
Voeg de saus en chilipoeder en peper en zout naar smaak toe en verwarm alles tot tegen het kookpunt.
Schep de afgegoten pasta erdoor en doe alles over in een ovenschaal. Verdeel de kaas erover en laat de kaas in een voorverwarmde oven (200 °C) in ± 5 min. smelten. Lekker met een gemengde salade.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

chaootje avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten