boerenomelet
- Goedkoop en snel, Lunch/Brunch
- 20-30 min.
Ingrediënten 4 personen
-6 eieren-100 gr.rookspek, in blokjes
-50 gr.boter
-1 aardappel, in blokjes
-1 ui, gesnipperd
-1 teentje knoflook, uitgeperst
-1 el soepgroenten, in kleine stukjes
-4 el bouillon of water
-peper,versgemalen
-1 el fijngehakte tuinkruiden,zoals peterselie,kervel, bladselderij
Bereidingswijze
- Bak de blokjes spek in een koekenpan uit.
- Voeg de boter toe en laat deze smelten.
- Fruit hierin aardappel en ui tot de aardappel gaar is.
- Voeg knoflook en soepgroenten toe.
- Schep het geheel door elkaar en laat het 3 minuten bakken.
- Klop de eieren met bouillon,peper en tuinkruiden los en schenk het eiermengsel over de groenten.
- Laat het mengsel onder de groenten lopen en sluit de pan.
- Bak de omelet op laag vuur tot de bovenkant droog is.
Serveertip
- Serveer de boerenomelet op een voorverwarmde schaal en geef er stokbrood bij.