boerenomelet

  • Goedkoop en snel, Lunch/Brunch
  • 20-30 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
-6 eieren
-100 gr.rookspek, in blokjes
-50 gr.boter
-1 aardappel, in blokjes
-1 ui, gesnipperd
-1 teentje knoflook, uitgeperst
-1 el soepgroenten, in kleine stukjes
-4 el bouillon of water
-peper,versgemalen
-1 el fijngehakte tuinkruiden,zoals peterselie,kervel, bladselderij
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Bak de blokjes spek in een koekenpan uit.
- Voeg de boter toe en laat deze smelten.
- Fruit hierin aardappel en ui tot de aardappel gaar is.
- Voeg knoflook en soepgroenten toe.
- Schep het geheel door elkaar en laat het 3 minuten bakken.
- Klop de eieren met bouillon,peper en tuinkruiden los en schenk het eiermengsel over de groenten.
- Laat het mengsel onder de groenten lopen en sluit de pan.
- Bak de omelet op laag vuur tot de bovenkant droog is.

Serveertip

- Serveer de boerenomelet op een voorverwarmde schaal en geef er stokbrood bij.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

orphan avatar
orphan

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten