Saltimbocca met Marsalasaus, als secundo

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 23-09-2006

Als primo de risotto alla Milanese (zie op mijn pagina) en als secundo dit heerlijke gerecht!


Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
  • 2 kalsschnitzels, platgeslagen en doormidden gesneden
  • 4 grote salieblaadjes
  • 4 plakken Serranoham
  • peper, zout
  • een scheut Marsalawijn
  • een scheut room culinair
  • 1 courgette, in plakjes van 1 cm dik
  • 4 pommedores, in de lenge gehalveerd
  • olijfolie met chilipeper
  • suiker
  • boter of vloeibare margarine
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Leg de gehalveerde tomaten op een ingevet bakblikje, bestrooi met zout, peper en suiker en druppel er de olijfolie over. Zet ze minstens anderhalf uur in een oven op 150 graden C. Ze worden langzaam zacht.

Bereidingswijze

Grill de courgetteplakjes die zijn ingevet met olijfolie in de grillpan mooi bruin. Bestrooi met peper en zout en houd ze warm in de oven.
Bestrooi de gehalveerde schnitzels met peper en weinig zout. Leg op elk stukje vlees een plakje ham en een blaadje salie. Prik salie en ham vast op het vlees.
Bak het vlees aan weerszijden in de verhitte boter in een paar minuten gaar en bruin. Haal het vlees uit de pan en laat her rusten in aluminiumfolie. Roer de aanbaksels los met de Marsalawijn en schenk er een scheut room doorheen.

Serveertip

Verdeel de 4 saltimbocca's dakpansgewijs op 2 borden. Drapeer hier omheen de gegrillde courgettes en de tomaten uit de oven. Schenk de Marsalasaus eroverheen.
Garneer met nog een blaadje salie (eventueel gefrituurd in wat olijfolie).
Lekker met nóg een glas Chianti!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten