Vitello Tonnato

  • Italiaans, Buffet
  • 30-60 min.

beetje vreemde combi; vlees met vissaus, maar een absolute topper!

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
Voor de fricandeau:

450 gram kalfslende

1 grote ui, gepeld en in vieren

2 kruidnagelen

1 laurierblad

1 stengel bleekselderij, gehakt

1 wortel, geschrapt en gehakt

4 peperkorrels

Voor de tonijnmayonaise:

1 blikje tonijn in olie (90 gr), uitgelekt

1 eidooier

2 ansjovisfilets, gehakt

1 eetlepel citroensap

1 eetlepel kappertjes

zout en peper

ca. 1/8 dl olijfolie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Kalfsfricandeau:

Bind het kalfsvlees op tot een mooie rollade. Breng water met ui, kruidnagelen, laurierblad, selderij, wortel en peperkorrels aan de kook en leg de rollade erin. Zorg ervoor dat het vlees net onderstaat. Schuim het water af, draai het vuur lager en laat het vlees in ca. 1 uur gaarstoven. Laat de rollade in de bouillon afkoelen.

Tonijmayonaise:

Maak het tonijnvlees met een vork fijn. Vermeng in een blender of keukenmachine eidooier met ansjovisfilets, citroensap, kappertjes en een beetje zout en peper. Giet terwijl de machine draait langzaam de olijfolie erbij in een dun straaltje. Ga door tot de olie verbruikt is en de mayonaise dik en romig is geworden. Voeg het tonijnvlees toe en roer goed door. Als de mayonaise te dik lijkt, roer er dan een lepel bouillon door.

Haal het vlees uit de bouillon en snij in dunne plakken. Leg de plakken op een schaal en bedek ze met een flinke laag tonijnmayonaise. Dek de schaal af met huishoudfolie en zet minstens 8 uur of 1 nacht in de koelkast.

Serveertip

Garneer de schaal met ansjovisfilets, schijfjes citroen en kappertjes of appelkappers.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

gioppa avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten