franse madeleines

  • Frans, Banket
  • 0-10 min.

Ander recept van madeleines, heerlijk! Vooral als ze vers zijn

Deel dit recept

Ingrediënten
*120 lauwe gesmolten boter *100 d fijne suiker (evt fijnmalen) * 2 eieren *150 g zelfrijzend bakmeel * 1 eetlepel vloeibare honing *10 g vanillesuiker *snufje zout * evt. enkele dr. citroensap
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

flexipan plaat minimadeleines met 28 vormpjes
nr. FP 2121
De originele vormpjes maken het erg leuk.
Er zijn ook platen met de gewone afmeting madeleines. FP 2511

Voorbereiding

- de eieren. suiker, zout goed mengen
- de bloem er voorzichtig soor mengen
- hierna de gesmolten boter en de honing erdoor spatelen. Beslag een half uurtje laten rusten
- oven voorverwarmen op 200 graden (hete lucht 170)
- de vormpjes gedeeltelijk vullen met 2 dessert lepels en 8 - 10 minuten de oven in.

Bron

collega consulente uit Vlaanderen

Serveertip

Kan bij koffie of thee, ook goed te combineren bij desserts. Ook leuk voor kinderen
De honing kan vervangen worden door amandelpoeder, rozijnen, kokospoeder, chocolade, advocaat enz.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

bakmaterialen avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten