franse madeleines
- Frans, Banket
- 0-10 min.
Ander recept van madeleines, heerlijk! Vooral als ze vers zijn
Ingrediënten
*120 lauwe gesmolten boter *100 d fijne suiker (evt fijnmalen) * 2 eieren *150 g zelfrijzend bakmeel * 1 eetlepel vloeibare honing *10 g vanillesuiker *snufje zout * evt. enkele dr. citroensapBenodigdheden
flexipan plaat minimadeleines met 28 vormpjes
nr. FP 2121
De originele vormpjes maken het erg leuk.
Er zijn ook platen met de gewone afmeting madeleines. FP 2511
Voorbereiding
- de eieren. suiker, zout goed mengen
- de bloem er voorzichtig soor mengen
- hierna de gesmolten boter en de honing erdoor spatelen. Beslag een half uurtje laten rusten
- oven voorverwarmen op 200 graden (hete lucht 170)
- de vormpjes gedeeltelijk vullen met 2 dessert lepels en 8 - 10 minuten de oven in.
Bron
collega consulente uit Vlaanderen
Serveertip
Kan bij koffie of thee, ook goed te combineren bij desserts. Ook leuk voor kinderen
De honing kan vervangen worden door amandelpoeder, rozijnen, kokospoeder, chocolade, advocaat enz.