KWARK-ROOM TOETJE MET GEBAKKEN BANAAN

  • Nederlands, Nagerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 20-09-2006

Een akelig lekker toetje, kreeg van de kinderen een 10

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 250 ml. slagroom

- 3 eetlepels suiker

- 250 ml. kwark

- 1 eetl. sinaasappellikeur

- 2 bananen in plakjes

- 4 eetl. bruine suiker

- 1 scheut rum

- 4 lange vingers (decoratie)


Boodschappen bestellen

Voorbereiding


Bereidingswijze

- Slagroom stijf kloppen met de 3 eetl. suiker

- Lepel de slagroom door de kwark, samen met de sinaasappellikeur

- Even proeven evt. nog iets zoeten

- Verdeel dit kwarkmengsel in schaaltjes en laat dit in de koelkast opstijven

- Vlak voor het opdienen de banaan in plakken snijden (niet te dun!)

- In een pan met dikke bodem de bruine suiker en rum verwarmen en hierin de banaanplakken rondscheppen, totdat de banaan ietwat zacht wordt

- Het warme banaanmengsel op het kwark-roommengsel scheppen en de lange vingers erbij insteken, naar smaak kaneel erover strooien


Serveertip

Direct serveren

Laatste reacties

vliliane avatar
vliliane 20-09-2006

Dit neem ik van je mee is denk ik heel lekker. Bedankt.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten