KWARK-ROOM TOETJE MET GEBAKKEN BANAAN
- Nederlands, Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 20-09-2006
Een akelig lekker toetje, kreeg van de kinderen een 10
Ingrediënten 4 personen
- 250 ml. slagroom- 3 eetlepels suiker
- 250 ml. kwark
- 1 eetl. sinaasappellikeur
- 2 bananen in plakjes
- 4 eetl. bruine suiker
- 1 scheut rum
- 4 lange vingers (decoratie)
Voorbereiding
Bereidingswijze
- Slagroom stijf kloppen met de 3 eetl. suiker
- Lepel de slagroom door de kwark, samen met de sinaasappellikeur
- Even proeven evt. nog iets zoeten
- Verdeel dit kwarkmengsel in schaaltjes en laat dit in de koelkast opstijven
- Vlak voor het opdienen de banaan in plakken snijden (niet te dun!)
- In een pan met dikke bodem de bruine suiker en rum verwarmen en hierin de banaanplakken rondscheppen, totdat de banaan ietwat zacht wordt
- Het warme banaanmengsel op het kwark-roommengsel scheppen en de lange vingers erbij insteken, naar smaak kaneel erover strooien
Serveertip
Direct serveren
Laatste reacties
Dit neem ik van je mee is denk ik heel lekker. Bedankt.