Pastasaus(slowcooker)

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • > 120 min.

Een soort Bolognese saus maar nu gemaakt in de slowcooker

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
3 el olijfolie
1 grote ui gesnipperd
2 stengels bleekselderij, in stukjes
2 wortels, in plakjes
1 groene of rode paprika, in plakjes
2 teentjes knoflook, fijngesneden
150 gr magere spekblokjes
Mogelijke kruiden: takje rozemarijn, wat gedroogde provencaalse, gedroogde marjoraan, thijm, en in iedergeval een laurierblaadje
1 pond rundergehakt
zout en peper
1 eetl bloem
klein blikje tomatenpuree
1 blik gepelde tomaten met sap
200ml rode wijn
1 bouillonblokje
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pan, plank, mes en!!slowcooker (Voor uitleg over de slowcooker zie mijn pagina)

Voorbereiding

Snijd alle groenten fijn. Bak het spek uit in een pan en bak het gehakt snel in het spekvet even los. Roer hier de bloem door. Doe de gepelde tomaten in een schaal en maak ze iets fijner, los hier de tomatenpuree in op. Los het bouillonblokje op in een klein beetje warm water en roer dit ook door de tomatenmassa.

Bereidingswijze

Doe alle groenten rauw in de pan. Daarbovenop de kruiden. Dan het gehakt met spek. Giet al het vocht hieroverheen en roer het geheel even met een houten lepel door.
De deksel erop en lekker laten staan: ong 8 a 9 uur op laag of 4 a 41/2 op hoog

Bron

Pasta kookboek - Bridget Jones

Serveertip

Met verse pasta, parmezaanse kaas

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

slow-cooker avatar
slow-cooker

Doorsturen

Home Recepten