1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Pastasaus(slowcooker)

Pastasaus(slowcooker)

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 20-09-2006

Ingrediënten 4 personen


3 el olijfolie1 grote ui gesnipperd2 stengels bleekselderij, in stukjes2 wortels, in plakjes1 groene of rode paprika, in plakjes2 teentjes knoflook, fijngesneden150 gr magere spekblokjesMogelijke kruiden: takje rozemarijn, wat gedroogde provencaalse, gedroogde marjoraan, thijm, en in iedergeval een laurierblaadje1 pond rundergehaktzout en peper1 eetl bloemklein blikje tomatenpuree1 blik gepelde tomaten met sap200ml rode wijn1 bouillonblokje


Verder heb je nodig


Pan, plank, mes en!!slowcooker (Voor uitleg over de slowcooker zie mijn pagina)


Een soort Bolognese saus maar nu gemaakt in de slowcooker

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd alle groenten fijn. Bak het spek uit in een pan en bak het gehakt snel in het spekvet even los. Roer hier de bloem door. Doe de gepelde tomaten in een schaal en maak ze iets fijner, los hier de tomatenpuree in op. Los het bouillonblokje op in een klein beetje warm water en roer dit ook door de tomatenmassa.

Bereidingswijze

Doe alle groenten rauw in de pan. Daarbovenop de kruiden. Dan het gehakt met spek. Giet al het vocht hieroverheen en roer het geheel even met een houten lepel door. De deksel erop en lekker laten staan: ong 8 a 9 uur op laag of 4 a 41/2 op hoog

Serveertip

Met verse pasta, parmezaanse kaas

Bron

Pasta kookboek - Bridget Jones



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van slow-cooker


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van slow-cooker
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top