Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Multi-culturele keuken
  5. Kalfslappen in paddestoelensaus

Kalfslappen in paddestoelensaus

Door: stiny26

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 20-09-2006

Ingrediënten 4 personen


600 gr. kalfsriblappen 1 ui 1 teentje knoflook 375 gr. gemengde paddestoelen 40 gr. boter 1 1/2 dl rundvleesbouillon 1 dl. droge witte wijn 1/2 eetl. gedroogde oregano< 1 eetl. bloem 1 1/2 dl. kookroom, zout en peper en keukenpapier


Verder heb je nodig


Braadpan


De smaak van de herfst

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit de boter in een Braadpan en braad het vlees aan beide kanten bruin. Neem het uit de pan en bestrooi het met zout. Fruit de ui met de knoflook 5 minuten in het bakvet. Voeg de paddestoelen toe en bak ze 3 minuten mee. Schenk de bouillon en de wijn erbij en voeg de oregano toe. Leg het vlees terug in de pan en laat het, op laag vuur, 1 ongeveer 1 uur en 15 minuten met het deksel schuin op de pan gaar stoven. Neem het vlees uit de pan. Roer de bloem door de kookroom en schenk het bij het stoofvocht. Breng het aan de kook en laat de saus binden. Serveer het vlees met de paddestoelensaus.

Serveertip

Lekker met rijst en doperwtjes en de rest van de wijn.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van stiny26
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top