Ouderwetse stoofpeertjes (slowcooker)

  • Nederlands, Bijgerecht
  • > 120 min.

Het geheim van de echte rode lekkere stoofpeertjes is het heel lang, op een heel laag pitje "trekken" een ideaal slowcooker recept dus.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
ong 2 1/2 kilo stoofperen, afhankelijk van de grote van je slowcooker.

suiker naar smaak (ong 200 gram)

kaneelstokje of poeder

sap van een halve citroen

drie kruidnagels heel

ong 2 dl gluhwijn of andere zoete rode wijn

evt wat aardappelmeel

Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 480,37 kcal
Koolhydraten 106,97 g
Eiwitten 2,22 g
Vetten 0,15 g
Benodigdheden

schilmesje en!! de slowcooker (Voor uitleg over de slowcooker zie mijn pagina)

Voorbereiding

Schil de peertjes en halveer ze, snijd het klokhuis eruit en spoel ze af.

Bereidingswijze

Verhit in een pannetje de wijn met de suiker en de kruidnagels en de citroensap.
Doe in de pot: De peertjes, de kaneelstok en giet de vloeistof eroverheen. Ze moeten ong 1 kwart in het vocht liggen. Ze slinken nog verder in het vocht. Laat dit echt lang staan op stand low, ong 12uur. Je kunt ze bv s'avonds opzetten en s'morgens kijken of ze al lekker rood zijn. Zoniet dan laat je ze gewoon staan totdat ze diep rood zijn. Hoe langer hoe beter.
Zijn ze klaar dan doe je ze voorzichtig over in een schaal en het vocht in een pan. Dit kun je dan met een beetje aardappelmeel (1 eetlepel) aangelengd met water iets indikken.

Bron

Oma

Serveertip

Lekker bij kip of wildgerechten.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

slow-cooker avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten