Ong 2 1/2 kilo stoofperen, afhankelijk van de grote van je slowcooker.
suiker naar smaak (ong 200 gram)
kaneelstokje of poeder
sap van een halve citroen
drie kruidnagels heel
ong 2 dl gluhwijn of andere zoete rode wijn
evt wat aardappelmeel
Schilmesje en!! de slowcooker (Voor uitleg over de slowcooker zie mijn pagina)
Het geheim van de echte rode lekkere stoofpeertjes is het heel lang, op een heel laag pitje "trekken" een ideaal slowcooker recept dus.
Schil de peertjes en halveer ze, snijd het klokhuis eruit en spoel ze af.
Verhit in een pannetje de wijn met de suiker en de kruidnagels en de citroensap.
Doe in de pot: De peertjes, de kaneelstok en giet de vloeistof eroverheen. Ze moeten ong 1 kwart in het vocht liggen. Ze slinken nog verder in het vocht. Laat dit echt lang staan op stand low, ong 12uur. Je kunt ze bv s'avonds opzetten en s'morgens kijken of ze al lekker rood zijn. Zoniet dan laat je ze gewoon staan totdat ze diep rood zijn. Hoe langer hoe beter.
Zijn ze klaar dan doe je ze voorzichtig over in een schaal en het vocht in een pan. Dit kun je dan met een beetje aardappelmeel (1 eetlepel) aangelengd met water iets indikken.
Lekker bij kip of wildgerechten.
Oma
jettyvanenk 16-11-2016
Ik ga dit vandaag eens lekker uitproberen. Het zal ongetwijfeld goed smaken!
Aquamarina1978 28-11-2012
Ik ga deze vandaag maken!...durven jullie zo`n slowcooker aan te laten staan als je weg bent? Ik heb een crockpot....
karin11213 29-11-2011
heb net een slow cooker gekregen, ga het uitproberen met dit recept. Bedankt.
adeline43 04-02-2009
ik heb je recept gemaakt met 1.5kg stoofperen (kleintjes) en 150g en een hele fles spaanse rode wijn,verder niets aan veranderd...echt heeeeeerlijk...nooit meer anders maken haha.Groetjes, Adeline
alidada 28-10-2008
Dit neem ik mee, ik heb nog nooit peertjes in de slowcooker klaargemaakt, heel gek want ik maak best wel regelmatig stoofpeertjes en ik heb al jaren een slowcooker!
Groetjes van Louise