1. Home
  2. Recepten
  3. Fruit
  4. Stoofpeertjes
  5. Ouderwetse stoofpeertjes (slowcooker)

Ouderwetse stoofpeertjes (slowcooker)

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 19-09-2006

Ingrediënten 6 personen


Ong 2 1/2 kilo stoofperen, afhankelijk van de grote van je slowcooker.
suiker naar smaak (ong 200 gram)
kaneelstokje of poeder
sap van een halve citroen
drie kruidnagels heel
ong 2 dl gluhwijn of andere zoete rode wijn
evt wat aardappelmeel


Verder heb je nodig


Schilmesje en!! de slowcooker (Voor uitleg over de slowcooker zie mijn pagina)


Het geheim van de echte rode lekkere stoofpeertjes is het heel lang, op een heel laag pitje "trekken" een ideaal slowcooker recept dus.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil de peertjes en halveer ze, snijd het klokhuis eruit en spoel ze af.

Bereidingswijze

Verhit in een pannetje de wijn met de suiker en de kruidnagels en de citroensap.
Doe in de pot: De peertjes, de kaneelstok en giet de vloeistof eroverheen. Ze moeten ong 1 kwart in het vocht liggen. Ze slinken nog verder in het vocht. Laat dit echt lang staan op stand low, ong 12uur. Je kunt ze bv s'avonds opzetten en s'morgens kijken of ze al lekker rood zijn. Zoniet dan laat je ze gewoon staan totdat ze diep rood zijn. Hoe langer hoe beter.
Zijn ze klaar dan doe je ze voorzichtig over in een schaal en het vocht in een pan. Dit kun je dan met een beetje aardappelmeel (1 eetlepel) aangelengd met water iets indikken.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Lekker bij kip of wildgerechten.

Bron

Oma



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van slow-cooker


Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van slow-cooker
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top