Daging Rendang (slowcooker)

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 19-09-2006

Een indonesisch, lekker pittig gerecht. Dit keer gemaakt in de slow-cooker. Zet het smorgens klaar, ga lekker weg, kom savonds thuis in een oosterse sfeer.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
ong 800 gr doorregen rundvlees in stukken
1 flinke ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijn
1 stukje gemberwortel, ca 2 cm, fijngeraspt
1/2 thl laos
1/2 thl ketoembar
1 thl sambal oelek
2 el citroensap of een stengel citroengras
2 eetl bruine suiker
ong 2 dl warm water
1 rode peper
1 blikje kokosmelk
zout
olie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Plank, mes, blikopener, etc en!! de slowcooker (Voor uitleg over de slowcooker zie mijn pagina)

Voorbereiding

Bak het vlees aan in de olie. Maal de gember met de knoflooktenen en de sambal met een eetlepel warm water in een hakmolen tot een dikke pasta en roer die door het bruine vlees.

Bereidingswijze

Doe de gesneden ui in de pot. Doe het vlees in de pot. Leg de peper hier in zijn geheel op.
Meng 2 el citroensap(of citroengras) met het (warme)water, het blik kokosmelk, de kruiden en de bruine suiker. Doe dit in de pot.
Laat ong 8 uur op low stoven.

Serveertip

Lekker met rijst, komkommer en kroepoek

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

magdas avatar
magdas 05-12-2014

Ik ben dol op mijn slowcooker en dit is echt een heerlijk recept, beslist niet flauw. Ik kruid het vlees vooraf met peper en zout en schroei het dicht in de koekenpan in een mengsel van boter en olie. Ook de ui en knoflook bak ik even mee. Daarna alles in de slowcooker, gebruik een klein blikje kokosmelk en bekijk zelf hoeveel water je er nog aan toevoegt, niet teveel, om aanbranden te voorkomen kan je deze rendang het best gaar stoven op low.

Cecileg avatar
Cecileg 17-10-2014

Hee daar heb ik ook last van. Ik heb het nu opstaan, maar het is erg waterig en er zit nauwelijks smaak aan. Ook ik heb de deksel er nu af gehaald om het te laten inkoken. Jammer! Ik snap niet wat ik fout gedaan heb. Lieve groet Cecile

heleen3977 avatar
heleen3977 17-10-2014

sorry ik moet ook zeggen dat ik het een waterige flauwe bedoening vind. misschien heb ik er wel te veel kokosmelk in gedaan. Ik heb het nu maar in een normale pan met een dikke bodem gedaan om het water te laten verdampen. ik heb er nog wel meer dan het dubbele laos en ketoembaar in gedaan maar het mocht niet baten. geeft niks weten we dat ook weer. je moet alles toch een x uitgeprobeerd hebben.

heleen3977 avatar
heleen3977 16-10-2014

Hoi, Ik ben zoooo blij dat je deze erbij heb gezet! Ik ben gek op rendang maar in het verleden leek met dat zo lastig om klaar te maken maar omdat ik sinds vorige mijn slowcooker heb ben ik toch maar in het diepe gesprongen. Nog een dingetje: misschien is het handig om aan te geven hoeveel er in het blik cocosmelk zit. Ik heb maar een groot blik van 400 ml toegevoegd. Ik weet niet of dat goed is en ik zag het ook nergens staan. Ik heb het nu op staan en ben vanavond zwaar benieuwd! Is overigens eerste x dat ik met een slowcooker iets maak....

Lideke1 avatar
Lideke1 06-08-2014

Een heerlijk recept, het komt zeker vaker op tafel. Eerder maakte ik dit gerecht met een boemboe uit de toko, maar zelf de kruiden samenstellen is toch lekkerder.

Willemtien10 avatar
Willemtien10 08-01-2014

Ik vond het een zeer flauw gerecht. Ik heb het recept precies gevolgd. Voor mij geen 2e keer meer. Vlees was wel lekker mals.

starcopy avatar
starcopy 09-11-2013

Vandaag gegeten met een frisse komkommer salade erbij. Het is en blijft een lekker recept. Enige probleem,het is altijd te weinig. :)

KarenBB avatar
KarenBB 23-06-2013

Lekker! Gegeten met gewokte paksoi (met knoflook en gembersiroop) en rijst, seroendeng en cassave chips. Mijn kinderen (5 en 7) hebben niet geklaagd over de kokossmaak die ze normaal niet waarderen, maar waren het eens dat ze dit ook niet echt vaker hoefden te eten, haha. Hebben ze toch echt pech!

Riki2 avatar
Riki2 10-05-2013

Het was heerlijk, ik ga het zondag weer maken. :-)

Riki0807 avatar
Riki0807 07-02-2013

Ik ga het zondag maken in de crockpot die ik vandaag heb gekocht, ben heel benieuwd hoe het wordt. Laat het nog weten. Gr. Riki

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten