Daging Rendang (slowcooker)
- Indonesisch, Hoofdgerecht
- > 120 min.
Een indonesisch, lekker pittig gerecht. Dit keer gemaakt in de slow-cooker. Zet het smorgens klaar, ga lekker weg, kom savonds thuis in een oosterse sfeer.
Ingrediënten 4 recipe.people
ong 800 gr doorregen rundvlees in stukken1 flinke ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijn
1 stukje gemberwortel, ca 2 cm, fijngeraspt
1/2 thl laos
1/2 thl ketoembar
1 thl sambal oelek
2 el citroensap of een stengel citroengras
2 eetl bruine suiker
ong 2 dl warm water
1 rode peper
1 blikje kokosmelk
zout
olie
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 483,28 kcal |
Koolhydraten | 15,58 g |
Eiwitten | 48,65 g |
Vetten | 24,75 g |
Benodigdheden
Plank, mes, blikopener, etc en!! de slowcooker (Voor uitleg over de slowcooker zie mijn pagina)Voorbereiding
Bak het vlees aan in de olie. Maal de gember met de knoflooktenen en de sambal met een eetlepel warm water in een hakmolen tot een dikke pasta en roer die door het bruine vlees.
Bereidingswijze
Doe de gesneden ui in de pot. Doe het vlees in de pot. Leg de peper hier in zijn geheel op.
Meng 2 el citroensap(of citroengras) met het (warme)water, het blik kokosmelk, de kruiden en de bruine suiker. Doe dit in de pot.
Laat ong 8 uur op low stoven.
Serveertip
Lekker met rijst, komkommer en kroepoek