1. Home
  2. Recepten
  3. Melk
  4. Kokosmelk
  5. Daging Rendang (slowcooker)

Daging Rendang (slowcooker)

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 19-09-2006

Ingrediënten 4 personen


Ong 800 gr doorregen rundvlees in stukken
1 flinke ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijn
1 stukje gemberwortel, ca 2 cm, fijngeraspt
1/2 thl laos
1/2 thl ketoembar
1 thl sambal oelek
2 el citroensap of een stengel citroengras
2 eetl bruine suiker
ong 2 dl warm water
1 rode peper
1 blikje kokosmelk
zout
olie


Verder heb je nodig


Plank, mes, blikopener, etc en!! de slowcooker (Voor uitleg over de slowcooker zie mijn pagina)


Een indonesisch, lekker pittig gerecht. Dit keer gemaakt in de slow-cooker. Zet het smorgens klaar, ga lekker weg, kom savonds thuis in een oosterse sfeer.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Bak het vlees aan in de olie. Maal de gember met de knoflooktenen en de sambal met een eetlepel warm water in een hakmolen tot een dikke pasta en roer die door het bruine vlees.

Bereidingswijze

Doe de gesneden ui in de pot. Doe het vlees in de pot. Leg de peper hier in zijn geheel op.
Meng 2 el citroensap(of citroengras) met het (warme)water, het blik kokosmelk, de kruiden en de bruine suiker. Doe dit in de pot.
Laat ong 8 uur op low stoven.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Lekker met rijst, komkommer en kroepoek



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van slow-cooker


Reacties (26)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van slow-cooker
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top