Hongaarse Goulash (slowcooker)
- Hongaars, Hoofdgerecht
- > 120 min.
Deze goulash is heerlijk zacht en een beetje zurig door de zuurkool.
Ingrediënten 4 recipe.people
250 gr spekjesong 1 kilo rundvlees in stukjes
1 grote gesneden ui
1 groene paprika gesneden
1 rode paprika gesneden
1 blikje gepelde tomaten
ong 250 ml kippenbouillon van blokje
3 grote aardappelen geschild en in stukjes
1/2 pond zuurkool
2 theelepels paprikapoeder
1 theelepel karwijzaad
zout en peper
zure room(naar wens)
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 731,85 kcal |
Koolhydraten | 18,55 g |
Eiwitten | 63,81 g |
Vetten | 43,47 g |
Benodigdheden
Messen, plank, blikopener etc.Maar vooral een slowCooker (Voor uitleg over de slowcooker zie mijn pagina)
Voorbereiding
Bak het spek uit in een pan, bak het vlees even aan in het spekvet
Snij de ui en de paprika
Maak het blikje tomaten open
Maak bouillon van een blokje
Bereidingswijze
Doe in de pot: de ui en paprika, de aardappelen, de zuurkool en daarop het vlees met spekjes. Meng de tomaten met de bouillon en maak de tomaten iets fijn. Voeg hieraan toe de kruiden. Giet dit geheel over in de pot.
Kook ong 8 1/2 uur op low.
Voeg evt op het laatst wat zure room toe.
Bron
internet (USA)
Serveertip
Ik maak er een lekkere salade bij en geef er wat brood met evt kruidenboter bij. Rijst kan natuurlijk ook maar er zitten al aardappelen door.