Hongaarse Goulash (slowcooker)

  • Hongaars, Hoofdgerecht
  • > 120 min.

Deze goulash is heerlijk zacht en een beetje zurig door de zuurkool.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 gr spekjes

ong 1 kilo rundvlees in stukjes

1 grote gesneden ui

1 groene paprika gesneden

1 rode paprika gesneden

1 blikje gepelde tomaten

ong 250 ml kippenbouillon van blokje

3 grote aardappelen geschild en in stukjes

1/2 pond zuurkool

2 theelepels paprikapoeder

1 theelepel karwijzaad

zout en peper

zure room(naar wens)

Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 731,85 kcal
Koolhydraten 18,55 g
Eiwitten 63,81 g
Vetten 43,47 g
Benodigdheden
Messen, plank, blikopener etc.
Maar vooral een slowCooker (Voor uitleg over de slowcooker zie mijn pagina)

Voorbereiding

Bak het spek uit in een pan, bak het vlees even aan in het spekvet

Snij de ui en de paprika

Maak het blikje tomaten open

Maak bouillon van een blokje

Bereidingswijze

Doe in de pot: de ui en paprika, de aardappelen, de zuurkool en daarop het vlees met spekjes. Meng de tomaten met de bouillon en maak de tomaten iets fijn. Voeg hieraan toe de kruiden. Giet dit geheel over in de pot.
Kook ong 8 1/2 uur op low.
Voeg evt op het laatst wat zure room toe.

Bron

internet (USA)

Serveertip

Ik maak er een lekkere salade bij en geef er wat brood met evt kruidenboter bij. Rijst kan natuurlijk ook maar er zitten al aardappelen door.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

slow-cooker avatar
slow-cooker

Doorsturen

Home Recepten