Turkse pizza (lekker snel)
- Bijgerecht
- 10-20 min.
Voor een makkelijke dag! Uit een Allerhande
Ingrediënten 4 recipe.people
2 eetl. olijfolie1 ui, gesnipperd
300 gr. rundergehakt
1 blik tomatenblokjes 400 gr
1 theel. paprikapoeder
8 wrapstortillas;s
1 krop ijsbergsla in reepjes
1 komkommer, in plakjes
250 ml. knoflooksaus
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 680,47 kcal |
Koolhydraten | 57,51 g |
Eiwitten | 25,04 g |
Vetten | 37,84 g |
Benodigdheden
oven, bakplaat, koekenpan.Voorbereiding
Verwarm de oven vooor op 225 gr. C
Bereidingswijze
Verhit de olie in een koekenpan, fruit de ui tot deze glazig ziet. Voeg het gehakt toe en bak het al omscheppend rul. Zet het vuur lagg, schep de tomatenblokjes erdoor en breng de gehaktsaus op smaak met paprikapoeder en zout en peper. Bestrijk de tortilla;s dun met de gehaktsaus en bak ze op de bakplaat 2 minuten in de hete oven. Beleg de Turkse pizza met ijsbergsla en plakjes komkommer en verdeel er wat knoflooksaus over. Rol de pizza op en serveer direct.
Serveertip
Lekker met een salade.
(eventueel een fijngesneden rode peper meebakken)