
2 eetl. olijfolie 1 ui, gesnipperd300 gr. rundergehakt1 blik tomatenblokjes 400 gr 1 theel. paprikapoeder8 wrapstortillas;s1 krop ijsbergsla in reepjes1 komkommer, in plakjes250 ml. knoflooksaus
Oven, bakplaat, koekenpan.
Voor een makkelijke dag! Uit een Allerhande
Verwarm de oven vooor op 225 gr. C
Verhit de olie in een koekenpan, fruit de ui tot deze glazig ziet. Voeg het gehakt toe en bak het al omscheppend rul. Zet het vuur lagg, schep de tomatenblokjes erdoor en breng de gehaktsaus op smaak met paprikapoeder en zout en peper. Bestrijk de tortilla;s dun met de gehaktsaus en bak ze op de bakplaat 2 minuten in de hete oven. Beleg de Turkse pizza met ijsbergsla en plakjes komkommer en verdeel er wat knoflooksaus over. Rol de pizza op en serveer direct.
Lekker met een salade.
(eventueel een fijngesneden rode peper meebakken)
cimach 16-07-2020
Smaakt prima, alleen doe ik het de volgende keer met tomatenpuree. desnoods aangelengd met wat water. Dit was een beetje een knoeiboel met tomatenblokjes
pmallegrom 20-09-2012
Erg lekker. Ik vond alleen het gehaktmengsel zelf wat te Italiaans smaken. Een beetje Djinten (Komijnpoeder) doet echter wonderen en verandert de smaak volledig. Voor degenen die van een beetje pit houden is het aan te bevelen de paprikapoeder te vervangen door cayennepeper.
cora42 20-09-2009
Lekker! Mijn zoon had gisteren een tapas maaltijd bereid met verschillende gerechtjes en dit was er een van. We hebben heerlijk gegeten. Bedankt voor dit recept, groetjes Cora
jeltsje76 18-11-2007
Heerlijk recept! Ik heb alleen wel kaas, knoflook, oregano en sambal toegevoegd en het gehakt vervangen door salami. Het is inderdaad heel gemakkelijk en kost weinig tijd.