Turkse pizza (lekker snel)

  • Bijgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 19-09-2006
  • Turkse pizza (lekker snel)

    Turkse pizza (lekker snel)

    Turkse pizza (lekker snel)

Voor een makkelijke dag! Uit een Allerhande

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 eetl. olijfolie
1 ui, gesnipperd
300 gr. rundergehakt
1 blik tomatenblokjes 400 gr
1 theel. paprikapoeder
8 wrapstortillas;s
1 krop ijsbergsla in reepjes
1 komkommer, in plakjes
250 ml. knoflooksaus
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
oven, bakplaat, koekenpan.

Voorbereiding

Verwarm de oven vooor op 225 gr. C

Bereidingswijze

Verhit de olie in een koekenpan, fruit de ui tot deze glazig ziet. Voeg het gehakt toe en bak het al omscheppend rul. Zet het vuur lagg, schep de tomatenblokjes erdoor en breng de gehaktsaus op smaak met paprikapoeder en zout en peper. Bestrijk de tortilla;s dun met de gehaktsaus en bak ze op de bakplaat 2 minuten in de hete oven. Beleg de Turkse pizza met ijsbergsla en plakjes komkommer en verdeel er wat knoflooksaus over. Rol de pizza op en serveer direct.

Serveertip

Lekker met een salade.
(eventueel een fijngesneden rode peper meebakken)

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

cimach avatar
cimach 16-07-2020

Smaakt prima, alleen doe ik het de volgende keer met tomatenpuree. desnoods aangelengd met wat water. Dit was een beetje een knoeiboel met tomatenblokjes

pmallegrom avatar
pmallegrom 20-09-2012

Erg lekker. Ik vond alleen het gehaktmengsel zelf wat te Italiaans smaken. Een beetje Djinten (Komijnpoeder) doet echter wonderen en verandert de smaak volledig. Voor degenen die van een beetje pit houden is het aan te bevelen de paprikapoeder te vervangen door cayennepeper.

cora42 avatar
cora42 20-09-2009

Lekker! Mijn zoon had gisteren een tapas maaltijd bereid met verschillende gerechtjes en dit was er een van. We hebben heerlijk gegeten. Bedankt voor dit recept, groetjes Cora

jeltsje76 avatar
jeltsje76 18-11-2007

Heerlijk recept! Ik heb alleen wel kaas, knoflook, oregano en sambal toegevoegd en het gehakt vervangen door salami. Het is inderdaad heel gemakkelijk en kost weinig tijd.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten