Tournedos met Roquefortsaus

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 17-09-2006

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 tournedos van 120 gram
2 sjalotjes
80 gram roquefort
5 walnoten
1/2 dl Malagawijn
olie
zout
geschaafde amandelen
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Maak de groenten schoon en snij ze klein. sauteer ze in wat olie tot ze kleur krijgen. Ondertussen sauteren we in een andere pan de vleesafsnijdsels bruin en voegen het blikje tomatenpuree toe. Voeg de groenten bij de afsnijdsels en deglaceer met de wijn. Laat deze totaal reduceren. Voeg een halve liter water toe, het bouquet garni, de peperkorrels en de bouillonblok. Laat alles enkele uren trekken. Schep het bovendrijvende schuim telkens af en passeer de saus.

Bereidingswijze

We braden nu de tournedos naar smaak, zetten ze warm weg, sauteren even het gesnipperde sjalotje in de braadboter, en deglaceren met de Malaga. Laat even reduceren en voeg de vleessaus toe. Laat aan de kook komen en voeg de roquefort in kleine blokjes toe. Kruid zonodig met peper en zout. Leg op elk bord een biefstukje, schenk er wat saus over en bestrooi met geschaafde amandelen en gehakte walnoot. Serveer er stronkjes bloemkool bij en pommes galettes

Serveertip

Aanbevolen wijn:

Chablis Faucons Aubergiste
"Le Roi" of te wel "de Koning" onder de Bourgogne wijnen. Mooie frisse, zacht filmende wijn met mineralige droogheid die kenmerkend is voor de Chablis. Hij is gemaakt van de Chardonnaydruif welke men daar de "Beaunois" noemt.

Laatste reacties

maryh avatar
maryh 17-09-2006

Hai, Ik heb je recept meegenomen. Groetjes Mary

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten