1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Paardebloemgelei

Paardebloemgelei

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 16-09-2006

Ingrediënten


400 Paardebloemhoofdjes 4 Sinaasappels 2 Citroenen 2 liter water. 1 kg suiker op 1 liter vocht of 500 gr indien je pec voor minder suiker gebruikt.
NeteldoekHeerlijk goudgeel, kan gebruikt worden in verschillende sausjes of in een vinaigrette als basis

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kijk de bloemhoofdjes goed na op eventuele beestjes, zoals: spinnen, kevertjes, oorwormen.
2.Doe de paardebloemhoofdjes in een kom (zonder te wassen), voeg 2 liter water en het sap van de sinaasappelen en de citroenen. Laat dit geheel afgedekt met een keukenhanddoek een nacht goed doortrekken.

Bereidingswijze

3. ‚€ôs Anderendaags doe je het geheel in een kookpot en laat het geheel aan de kook komen en vanaf dit moment tel je 30 minuten en laat je dit op een zacht vuurtje pruttelen.
Zeker niet te lang anders wordt het geheel bitter.4. Na de 30 minuten giet je het geheel af door de neteldoek, laat goed uitlekken, indien de brei wat afgekoeld is dan knijp je het laatste sap eruit.5. Meet de vloeistof af per liter. Zet 1 liter sap op het vuur en voeg het pakje pec toe en roer even goed door. Laat het geheel aan de kook komen en voeg de suiker toe, laat 1 minuut goed doorkoken en vul dadelijk in bokaaltjes met schroefdeksel.6.Laat de bokaaltjes afkoelen je zult de deksels horen klikken en dit wil zeggen dat ze zich vastgezogen hebben.

Serveertip

Tips; Heb je wat sap over dan kan je deze invriezen en indien je de volgende keer nog eens confituur maakt deze terug gebruiken.
Pluk de bloemhoofdjes het beste nadat de ochtenddauw is opgedroogd en als de zon schijnt, dit is zo rond 11.00h dan zijn de meeldraden van de bloempjes goed open en je zal je een bedwelmde geur vaststellen.Pluk in een weide waar je zeker bent dat er niet gesproeid is en zeker niet langs een weg waar veel wagens langs komen.Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ghislaine1941


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ghislaine1941
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top