Pasta met garnalen, dille en groenten.

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 15-09-2006
  • Pasta met garnalen, dille en groenten.

    Pasta met garnalen, dille en groenten.

    Pasta met garnalen, dille en groenten.

  • Pasta met garnalen, dille en groenten.

    Pasta met garnalen, dille en groenten.

    Pasta met garnalen, dille en groenten.

Zelf ben ik gek op de combinatie dille en garnalen. De pasta die ik heb gebruikt was een fijne soort handgemaakte harde pasta. Combinatie kastanje champignons, courgette en garnalen was heerlijk. Ik heb grote garnalen gebruikt.

Deel dit recept

Ingrediënten
Pasta (bijvoorbeeld vlinderpasta), 1 ui of een paar chalotjes, 1 courgette, handvol kastanje champignons, 150/200 gram grote garnalen (gekookt), bakje Crème Fraiche, Flinke scheut Nolly Prat, behoorlijk wat dille (vers), zout en peper naar smaak.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 1743,85 kcal
Koolhydraten 246,81 g
Eiwitten 76,91 g
Vetten 44,02 g

Voorbereiding

Snijd de courgette in frietjes, snipper de ui, snijd de champignons in plakjes. Snijd de dille klein.

Bereidingswijze

Kook de pasta. Bak de courgette en ui liefst in roomboter. Voeg na een paar minuten de champignons eraan toe. Peper en zout het gerecht en voeg de nolly prat erbij. Doe de creme fraiche erbij. Kook het even door. Voeg daarna de garnalen in zijn geheel of in tweeen eraan toe en op het laatst de dille.

Giet de pasta af en doe dit bij het garnalen mengsel.

Bron

onbekend

Serveertip

Heerlijk bij een mooie witte bourgogne wijn.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

kookkneusje avatar
kookkneusje 02-05-2015

Dit leek me een lekkerder recept dan de rest van de pasta met garnalen maar het is nogal vaag beschreven wat (en vooral hoeveelheid) ingredienten en hoe het te bereiden. Ik kies daarom ook liever voor een ander recept waar wel een duidelijke beschrijving bij staat. Dit is niet om je af te kraken maar als je het leuk vind om recepten te delen maak ze dan ook alsjeblieft dummy proof zodat ook ik kan koken zoals jij. :)

sjefdeklerk avatar
sjefdeklerk 07-07-2014

Ik lees hieronder dat Eitlin deze heeft gemaakt zonder de droge vermout (nolly prat). Ik heb de saus ook geprobeerd zonder de droge vermout maar naar mijn mening heeft dit gerecht echt wel die vermout nodig om op smaak te komen. Met paprika gaat verder prima !

adwijgerde avatar
adwijgerde 25-10-2011

Lekker hoor, hmmmmm.........

cedy avatar
cedy 28-05-2011

hallo ik heb je recept meegenomen maar nu is mijn vraag wat is nolly prat.want ik heb er nog nooits van gehoord.groeten van cedy

bezemsteeltje avatar
bezemsteeltje 26-05-2011

Lekker!Neem je recpt mee.Bedankt,Lut.

Eitlin avatar
Eitlin 26-05-2011

Gisteravond gemaakt, zonder de noilly prat en met kleingesneden (gele en rode) paprika. Het ging schoon op, het was erg lekker!

Ekbow1 avatar
Ekbow1 04-03-2011

Misschien een stomme vraag, maar ik ben niet zo``n ervaren kok: voor hoeveel personen is dit recept? Groetjes

iertje3 avatar
iertje3 06-03-2008

Ik wil het haast geweldig noemen zo lkr was het alleen het was een beetje aan de flauwe kant misschien een idee hoe ik dit de volgende keer kan voorkomen?

wiske avatar
wiske 01-11-2007

lekker monique neem ik zeker mee groetjes anja

john15 avatar
john15 27-02-2007

lijkt me heerlijk neem ik mee,dank je

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten