Indische sponscake

  • Indonesisch, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 13-09-2006

Indische sponscake is een klassieker, gelijk aan spekkoek, alleen veel simpeler te maken en een echte blikvanger vanwege de kermitkleur, maar vooral heerlijk van smaak vanwege de pandan

Deel dit recept

Ingrediënten 20 personen
150 ml kokosmelk
50 ml warm water
8 eieren gesplitst
200 gr basterdsuiker
175 gr bloem, gezeefd
1 tl bakpoeder
1/3 el pandanpasta (gifgroen van kleur) (via de toko)
1 tl vanillesuiker of cream of tartar (via de toko)
3 el (sla) olie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
bakvorm (als het kan een tulbandachtige vorm die je kan scheiden van elkaar, anders een springvorm van 26 cm)
mixer
oven
zeef

Voorbereiding

eieren splitsen
oven voorverwarmen

Bereidingswijze

de 8 eiwitten met 100 gr suiker stijfkloppen, tevens in aparte ook 8 eidooiers met 100 gr suiker en de tl cream of tartar of vanillesuiker mixen

150 ml kokosmelk en 50 ml warm water mengen met 1/3 el pandanpasta

gezeefde bloem in delen toevoegen aan het eidooiermengsel, samen met het pandan/kokosmelk mengsel.

geklopte eiwitten hier voorzichtig doorheen spatelen

in bakvorm gieten en 35 minuten in de voorverwarmde oven op 180 graden in de gasoven afbakken...

KLAAR!

Bron

van tante eef

Serveertip

koffie, thee

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Veertje11 avatar
Veertje11 05-03-2014

Jammer taartje72 ik ga hem ook maar eens proberen

taartje72 avatar
taartje72 05-03-2014

Ik heb pas je sponscake gemaakt. Tot mijn spijt is hij totaal mislukt. Hij zag er in de oven zo mooi gerezen e

taartje72 avatar
taartje72 05-03-2014

Ik heb pas geleden de sposcake gemaakt. Wat er fout is gegaan weet ik niet. Ik heb het recept tot op de letter gevolgd, maar hij storte helemaal in. In eerste instansie zag hij er in de oven echt pefect uit. Ik heb hem ook in de oven laten afkoelen, maar toen ik hem eruit haalde zakte hij zo in. Bij het doorsnijden leek het net of hij niet gaar en gerezen was. Terwijl dat er in de oven totaal niet zo uitl

mobiel_1352047212 avatar
mobiel_1352047212 05-01-2013

Ik heb vanmiddag de sponscake gemaakt. Was erg geslaagd. Ipv 1 tl bakpoeder heb ik 2 tl gebruikt om het wat luchtiger te maken. De olie heb ik gebruikt om de vorm in te vetten. De cake is nu al voor de helft op, hij is heerlijk!

Juulnas avatar
Juulnas 23-03-2010

Ik heb de sponscake nu in de oven zitten, ik vraag me alleen af waar het bakpoeder en de olie is gebleven in het recept. Ik heb er zelf maar een invulling aan gegeven....

weiffie avatar
weiffie 11-08-2009

En de sla olie???? waar moet dat heen???

weiffie avatar
weiffie 20-05-2009

Ha ha deze neem ik mee. Doet me denken aan vroeger.

monica053 avatar
monica053 25-03-2009

Hallo,moet deze taart(man lief zegt groene rakker)elke maand maken. Doe ookwel eens een beetje geraspte kokos er door,erg lekker. Groetjes monica

dari82 avatar
dari82 06-01-2009

hoi, ben bezig met je cake, maar nu kan ik in het recept nergens terugvinden wanneer de bakpoeder erin moet??? Voor de rest ziet het er heerlijk kikkergroen uit :D

souvlaki avatar
souvlaki 11-10-2008

Ik heb dit recept naar mijn dochter gestuurd, ze vindt dit nl zooooo lekker!! Bedankt, groetjes Souvlaki

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten