Kip in duiveltjessaus

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 13-09-2006
  • Kip in duiveltjessaus

    Kip in duiveltjessaus

    Kip in duiveltjessaus



Het klinkt misschien een beetje eng, duiveltjessaus. Maar het is zoooo lekker, daar krijgen zelfs engeltjes niet genoeg van.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 uien; 1,5 teentje knoflook; 500 gr. kipfilet; 8 el. tomatenketchup; 8 el. ketjap manis; 6 el. azijn; 2 tl. sambal oelek; 2 tl. bruine basterdsuiker; 1 zakje Knorr mix voor nasi; zonnebloemolie; 300 gr. peultjes; 1 el. pindakaas; 3 el. slagroom.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 392,55 kcal
Koolhydraten 34,46 g
Eiwitten 35,04 g
Vetten 11,29 g
Benodigdheden
Wok; kom

Voorbereiding

kip moet eerst marineren

Bereidingswijze

Pel en snipper de uien en knoflook. Snijd de kip in stukjes. Roer in een kom de ketchup, ketjap, azijn, sambal en suiker door elkaar. Voeg de nasikruiden toe. Schep de kipstukjes en de helft van de uien door de marinade en laat de kip minimaal 30 minuten marineren. Verhit een scheut olie in een wok en fruit de rest van de uien en knoflook ca. 3 minuten. Voeg het vlees en de marinade toe en roerbak het ca. 5 minuten. Draai het vuur laag en laat het gerecht nog een half uur stoven. Maak de peultjes schoon en voeg ze toe aan de kip. Laat nog ca. 10 minuten stoven. Roer vlak voor het opdienen de pindakaas en room door de kip. Bestrooi het gerecht met gebakken uitjes en serveer er witte rijst erbij.

Serveertip

Uit life and cooking

De naam duiveltjessaus verwijst naar de sambal die het gerecht pikant maakt.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

aaltjen1 avatar
aaltjen1 15-02-2014

van de week weer maken naar 5 jaar ik laat het altijd wel trekken een dag in de koelkast ik ben hier zo blij mee maar als je zien wat er in gaat ik heb een openkeuken haha daar moet je niet naar kijken het is heerlijk bedankt

Annet6 avatar
Annet6 29-01-2013

Makkelijk en erg lekker. Ik had nog wat champignons in de koelkast staan en die heb er ook bij gebakken...

carodun avatar
carodun 09-07-2011

Dit smaakte naar satesaus! Wel een hele lekkere satesaus....de vlg keer doe ik er ipv room, kokosmelk bij, dat lijkt me super lekker. Bedankt voor het recept!

molenmeisje avatar
molenmeisje 16-03-2009

Gisteravond hebben we je gerecht uitgeprobeerd. We houden van pittig dus vonden het erg lekker maar wel vrij machtig. Volgende keer maak ik dus iets minder en haal ik er een pot frisse adjar bij. Je recept neem ik mee hoor. Dank je wel.

bienegirl avatar
bienegirl 03-02-2009

hallo ruth. nou nou die kip in duiveltjessaus was duivelds lekker en verduiveld heet phoe phoe.... ik ga er de volgende keer wat minder sambal gebruiken maar het is hel``s lekker .... op mijn salon tafel ligt een boekje met een hex die aan haar hexen ketel staat te koken die recept ga ik in dat hexenkookboek schrijven als "verduivelde kip " hahahaha. oh en mijn naam is ook ruth gr biene

bienegirl avatar
bienegirl 28-01-2009

GA HET ZEKER PROBEREN GR BIENE

saadenka avatar
saadenka 25-01-2009

mmmm lekker.dank je karin

cedy avatar
cedy 17-01-2009

dit recept is overheerlijk.en staat menig keren op de tafel.

ndewitb avatar
ndewitb 29-01-2007

Lijkt me heerlijk, neem het recept mee. Dank je wel.

deonart avatar
deonart 22-10-2006

bedankt! Deon

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten