De hoeveelheden naar eigen inzicht: aardappelen*verse tijm,basilicum,peterselie en wat boter, 2 geblancheerde knoflooktenen,1 eigeel en 100cc olijfolie.
Las een oude HP/DE TIJD door zie ik daar ineens een receptje staan dat ik afgelopen juli in Santiago de Compostela gegeten heb bij Toni Vicente (topkokkin) !!! Een patat met combi. Voorgerecht/bijgerecht.
Snijd dunne schijfjes aardappel (ongeschild).De plakjes moeten ongeveer 1 tot 2 millimeter dik/dun zijn.Strooi er fijngehakte tijm,basilicum, peterselie en wat klontjes boter over.Laat in een oven van 180gr. gaar en knapperig worden.Dat lukt het beste op een stuk bakpapier.Ondertussen:Klop de knoflooktenen,het eigeel en de olijfolie samen tot een homogene massa.Ruige klodder over de patatas (smijten) en smullen maar !!!
duiveltjealex 19-11-2006
ook ik neem hem van je over en ga hem uitproberen, hoop dat hij net zoals in Alicante smaakt waar ik 10 jaar heb gewoond. groetjes duiveltjealex
inge1956 22-09-2006
Heerlijk lijkt me dit. Ik neem het mee.
maryh 17-09-2006
Hai,
Ik heb je recept meegenomen.
Groetjes Mary
ien_3 15-09-2006
neemhet van je mee