Pierna de Careno a la Orensa

  • Portugees, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 11-09-2006

De streek Orense, waarvan dit recept afkomstig is, ligt in de bergen van Calicié.
Op de bergweiden graast een groot aantal schapen, vandaar dat in die streken veel gerechten van schapevlees en lamsvlees worden gegeten.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • 1,5-2kg:ontbeende lamspoot
  • peper uit de molen
  • zout
  • 200gr:panklare wortels
  • 250gr:kleine uien
  • 1/2 liter vlees-of tomatenbouillon van 1 tablet
  • 30gr:boter
  • soja,worcestersaus of aroma
  • 1blikwitte bonen in tomatensaus(840gram)
  • flinke mespunt oreganopoeder of marjoleinpoeder
  • 2 teentjes knoflook uit de knijper
  • 3 eetlepels fijngehakte peterselie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Braadpan
dun wit touw of dik wit katoengaren

Bereidingswijze

Bestrooi het lamsvlees aan alle zijden met peper en zout.Rol het vlees op in de oorspronkelijke vorm en bind het met touw of garen niet al te strak vast.Laat 6 eetlepels olie in de vlees -of braadpan goed warm worden.Bak daarin het lamsvlees onder af en toe keren aan alle zijden mooi bruin van kleur.Was en droog intussen de wortels en de uitjes.Snijd aan beide zijden een stukje van de wortel af en snijd die overdwars in stukken van 1 tot anderhalve cm:Prik de uitjes met een vork of een puntig mesje rondom vele malen in. Breng de bouillon bijna aan de kook en schenk de bouillon bij het vlees.Laat de inhoud van de pan koken en in de gesloten pan zacht doorkoken tot het na 40-60 minuten, afhankelijk van de kwaliteit van het vlees, bijna gaar is.Verwarm intussen 1 eetlepel olie in een kleine pan.Voeg de boter toe en laat de wortelen en de uien 8-10 minuten smoren met 4 eetlepels water op de laaggedraaide vlam of plaat in de gesloten pan.Schenk 2dl: warm water bij de wortelen enuien, druppel daar wat soja in en laat de groente 10-15 minuten zacht doorkoken. Neem dan de pan van het fornuis. Neem de gare lamspoot uit de jus en verwarm daarin de bonen met het oreganopoeder en de knoflook.Maak de wortelen met de uien weer warm. Voeg aan de bonen naar smaak peper en zout of soja toe.Leg de lamspoot in de voorverwarmde schaal.Schep daar de bonen omheen en verdeel de wortelen met uien over de bonen. Garneer het gerecht met de fijngehakte peterselie.

Serveertip

Serveer dit gerecht warm.
Dien de rest van het vlees de volgende dag koud op in dunne plakken.©

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten