CARPACCIO ET MOUSSE D'ANANAS

  • Frans, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 11-09-2006

Succes verzekerd!

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 verse ananas, 1 blik ananas (uitgelekt gewicht 340 g), 3 1/2 blaadjes gelatine, 2 dl slagroom, 1 groene citroen, 4 eetlepels witte rum, 150 g suiker, 1 zakje vanillesuiker, verse munt
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
staafmixer

Voorbereiding

de citroenschil afraspen, de citroen uitpersen, blik openen en ananas uit laten lekken , sap opvangen. gelatine weken in koud water.

Bereidingswijze

MOUSSE: de "blikananas" pureren (hiervoor GEEN verse ananas nemen), in een pannetje 2 eetlepels rum + 1 eetlepel groene citroensap + 3 eetlepels ananassap aan de kook brengen. van het vuur af de goed uitgeknepen gelatine erin oplossen en onder voortdurend roeren dit mengsel bij de ananaspuree schenken. een beetje af laten koelen. slagroom stijfkloppen met 40 g suiker. slagroom + citroenschil mengen met de ananaspuree. in de koelkast zetten voor minstens 3 uur. CARPACCIO: 50 ml ananassap aan de kook brengen + 100 g suiker + vanillesuiker . af laten koelen en 2 eetlepels rum toevoegen. de verse ananas in hele dunne plakjes snijden, de schil verwijderen, maar de kern laten zitten. de schijven tot gebruik koel bewaren.

Serveertip

ananasschijven over 6 bordjes verdelen, de siroop erover schenken en met bv een ijsbol-tang een bol ananasmousse erop scheppen. garneren met verse munt

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten