1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Soesjestaart met chocoladesaus en slagroom

Soesjestaart met chocoladesaus en slagroom

  • Frans, Banket
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 10-09-2006

Ingrediënten


1 doos slagroomsoesjes (16 stuks)

1 doos moorkopsoesjes (12 stuks)

1 doos minibanaantjes (langwerpige soesjes, 12 stuks)

400 g pure chocolade

1 bekertje slagroom (250 ml)

2 zakjes vanillesuiker

1 flesje pillen gemengd (20 g)



O, o, o, wat lekker...chocolade en soesjes.. als je hier eenmaal mee begint, dat moet je wel een dosis beheersing bezitten, anders eet je zo door...te lekker!!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Soesjes en minibanaantjes laten ontdooien. Chocolade raspen en met 400 ml water 15 min. laten koken. Van slagroom 6 el apart houden. Rest met 1 zakje vanillesuiker stijf kloppen. Taart bouwen: op groot bord 2 slagroomsoesjes leggen. Daar 8 moorkopsoesjes omheen leggen. Hieromheen om en om 8 banaantjes en 8 slagroomsoesjes leggen. Hierop, in midden, 4 banaantjes leggen. Hieromheen om en om 4 moorkop- en 4 slagroomsoesjes leggen. Hier bovenop 4 slagroomsoesjes leggen. Taart met toeven slagroom garneren. Warme chocolade met 1 zakje vanillesuiker en 6 el room mengen. Chocoladesaus over taart schenken, met pillen garneren en rijkelijk met poedersuiker bestrooien.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van spikkertje


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van spikkertje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top