Gevuld brood

  • Italiaans, Brood
  • 60-120 min.

Een heerlijk olijfbrood met een vulling van zongedroogde tomaten, artisjokken, knoflook en o.a. verse rozemarijn.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Brood:
450 gram bloem
1 tl gedroogde gist
1 kopje lauw water
2 el suiker
1 tl zout
1/2 kopje olijfolie

Vulling:
1 handvol gedroogde tomaten
1 blikje artisjokkenharten
1 rode ui
beetje parmezaanse kaas
3 el verse rozemarijn, oregano en tijm
Vers gemalen zwarte peper , zeezout

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Evt. broodbakmachine
kom
bakplaat

Voorbereiding

Week de tomaten 10 minuten in lauw water.
Maak het brooddeeg (evt volgens recept witbrood en programma "deeg maken" in de broodbakmachine.)
Met de hand: kneed alle ingredienten goed door elkaar tot je een elastisch deeg hebt wat niet plakt. (Voeg anders wat meel toe)
Laat het onder een vochtige doek 1 uur rijzen.

Bereidingswijze

Rol het deeg uit tot een langwerpige plak op een met bloem bestoven tafel.
Trek de tomaatjes een beetje uit elkaar en verdeel ze over het gehele deeg. Snij de artisjokkenhartjes in stukken en verdeel dit ook over het deeg. Doe het zelfde met de ui.
Strooi er wat peper en zout over, vervolgens de kruiden en de parmezaanse kaas.
Rol het deeg op, over de breedte van het vierkant.
Laat het op een ingevet bakblik nog minimaal een half uur rijzen.
Verwarm de oven op 190 graden en bak het brood in 20 minuten goudbruin. Snij er dunne plakken van.

Serveertip

Heerlijk bij een pasta of soep, of als voorafje bij een salade.
Je kunt de plakjes brood ook nog besmeren met pesto!

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

jeel avatar
jeel

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten