Griekse kipspiesjes met krieltjessalade

  • Grieks, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 10-09-2006



Lekker en verantwoord...kip en grillen is een prima niet al te vette combi..!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 zak minikrieltjes (700 g)

2 schaaltjes Grieks gekruide kipfilethaasjes (a 5 stokjes)

3 eetlepels olijfolie

150 g Griekse yoghurt

1 zakje verse peterselie (30 g), fijngeknipt

1 struik bleekselderij, in stukjes

1 blikje olijven gevuld met ansjovis (200 g), gehalveerd

200 g feta (kaas), in blokjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
grillpan

Bereidingswijze

Minikrieltjes in 5-6 min. gaarkoken en in vergiet laten uitlekken. Kipspiesjes in schaal omscheppen met 1 el olie. Grillpan verhitten en kipspiesjes in 7-8 min. rondom bruin en gaar roosteren. Intussen in schaal yoghurt met 2 el olie en helft van peterselie tot saus roeren. Pittig op smaak brengen met zout en peper. Minikrieltjes, bleekselderij, olijven en feta door yoghurtdressing scheppen. Krieltjessalade over vier borden verdelen. Kipfilethaasjes ernaast leggen. Rest van peterselie erover strooien.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten