Griekse kipspiesjes met krieltjessalade
- Grieks, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 10-09-2006
Lekker en verantwoord...kip en grillen is een prima niet al te vette combi..!
Ingrediënten 4 personen
1 zak minikrieltjes (700 g)2 schaaltjes Grieks gekruide kipfilethaasjes (a 5 stokjes)
3 eetlepels olijfolie
150 g Griekse yoghurt
1 zakje verse peterselie (30 g), fijngeknipt
1 struik bleekselderij, in stukjes
1 blikje olijven gevuld met ansjovis (200 g), gehalveerd
200 g feta (kaas), in blokjes
Benodigdheden
grillpanBereidingswijze
Minikrieltjes in 5-6 min. gaarkoken en in vergiet laten uitlekken. Kipspiesjes in schaal omscheppen met 1 el olie. Grillpan verhitten en kipspiesjes in 7-8 min. rondom bruin en gaar roosteren. Intussen in schaal yoghurt met 2 el olie en helft van peterselie tot saus roeren. Pittig op smaak brengen met zout en peper. Minikrieltjes, bleekselderij, olijven en feta door yoghurtdressing scheppen. Krieltjessalade over vier borden verdelen. Kipfilethaasjes ernaast leggen. Rest van peterselie erover strooien.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties