Grieks rundvlees uit de oven

  • Grieks, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 10-09-2006
  • Grieks rundvlees uit de oven

    Grieks rundvlees uit de oven

    Grieks rundvlees uit de oven

  • Grieks rundvlees uit de oven

    Grieks rundvlees uit de oven

    Grieks rundvlees uit de oven

  • Grieks rundvlees uit de oven

    Grieks rundvlees uit de oven

    Grieks rundvlees uit de oven

  • Grieks rundvlees uit de oven

    Grieks rundvlees uit de oven

    Grieks rundvlees uit de oven

  • Grieks rundvlees uit de oven

    Grieks rundvlees uit de oven

    Grieks rundvlees uit de oven

  • Grieks rundvlees uit de oven

    Grieks rundvlees uit de oven

    Grieks rundvlees uit de oven

Jammie jammie...dit is zóoooo lekker...
(let wel op de lange bereidingstijd in de oven.. hoe langer de kruiden en specerijen in het vlees kunnen trekken, hoe lekkerder het uiteindelijke resultaat...!)

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
600 g riblappen of runderlappen, in grove stukken

2 eetlepels rode-wijnazijn

3 eetlepels olijfolie

1 eetlepel gedroogde oregano

2 theelepels chilipoeder

1 eetlepel tomatenpuree

125 ml vleesbouillon (van 1/4 tablet)

4 tomaten, in partjes

2 gele paprika's, in grove stukken

200 g Griekse feta (kaas)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Ovenschaal inhoud ca. 2 liter

Bereidingswijze

In Ovenschaal vlees mengen met azijn, olie, oregano en chilipoeder. Smaken 15 min. laten intrekken. Tomatenpuree, zout en peper door vlees scheppen. Bouillon erdoor roeren. Ovenschaal met deksel erop in koude oven schuiven. Oven inschakelen op 175 °C. Vlees in minstens 2 uur zachtjes gaarstoven. Vlees af en toe omscheppen en na 1 uur tomaten en paprika erdoor mengen. Schaal uit oven nemen en feta erboven verkruimelen. Serveren met rijst en een ijsbergsalade met olijven.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

ohello avatar
ohello 29-03-2021

Op mijn probeer lijst dank u

Tomklaassens1 avatar
Tomklaassens1 06-04-2018

Het was heerlijk. Ik heb het 6 uur in de slowcooker gedaan. Wel in het 5e uur de feta erover heen gebrokkeld.

tako avatar
tako 04-02-2018

Jammie heerlijk en wat ontzettend makkelijk. Je maakt geen pannen vuil, ideaal. Ik heb er ook nog een klein beetje port bij gedaan. Dit wordt een favoriet voor draadjesvlees zo in de oven.

freezzZzze798 avatar
freezzZzze798 02-02-2018

Ik ben haar nu aan het maken, maar ik ga toch voor een meer langere tijd in de oven en doe de feta ook een klein half uurtje meedoen in de oven voor een wat vollere en zachte smaak. Ik ben benieuwd, maar 1 ding is zeker! Het water loopt al uit mijn mond.

mowi avatar
mowi 20-11-2016

Alsof peper en chilipoeder eenzelfde smaak hebben..., ecureuil. Komt de smaak alleen maar ten goede wanneer je beide toevoegt. En lekker een uurtje of 7 in de slowcooker. Voor heerlijk zacht vlees dat uit elkaar valt.

ecureuil avatar
ecureuil 11-08-2016

Oventijd veel te kort is 3,5 uur geworden en temperatuur te hoog, 150° is meer dan genoeg. Peper weggelaten, het chilipoeder is echt wel pittig genoeg, zout ook, want de feta is ook erg zout, maar wat was dit LEKKER!.....recept mag blijven hoor. (creuset braadpan gebruikt ipv schaal, sluit beter af)

leentorenvliet avatar
leentorenvliet 17-07-2016

Bij mij is het helaas volledig mislukt. Het is inderdaad veel te pittig naar mijn smaak,dus die chilipoeder kun je wel weglaten. Ik heb ook (runder)stoofvlees gebruikt en dat was in de oven niet gaar te rammen. Uiteindelijk heb ik het maar in de snelkoker gegooid, daarna op een bord en daarna door het toilet. Jammer, maar ja, als je het niet probeert, weet je het ook niet toch?

heleenbrommer avatar
heleenbrommer 31-01-2015

Gisteren heb ik dit recept gemaakt voor 8 personen(gewoon alle ingrediënten verdubbeld) en we hebben met zijn allen heerlijk gegeten! Wel heb ik het een hele nacht in de marinade laten staan en de oventijd verlengd tot 6 uur en de temperatuur verlaagd naar 150 graden. Lekker makkelijk als je gasten krijgt dus. Dank je wel voor je recept!!

heleenbrommer avatar
heleenbrommer 31-01-2015

Gisteren heb ik dit recept gemaakt voor 8 personen (ge

magdas avatar
magdas 17-12-2014

Ooohhhhh, dit was zo lekker! Met z'n drieën de schaal helemaal leeggegeten. Dit komt vaker op tafel, ideal om klaar te maken voor gasten. Ik heb het vlees een paar uur laten marineren, het is ook in totaal 4 uur in de oven geweest en dat was geen probleem. Zo kan het modus ook in de slowcooker ca 4 uur op low en in het laatste uur de tomaten en paprika erbij. Bedankt voor dit lekkere recept!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten