
600 g riblappen of runderlappen, in grove stukken
2 eetlepels rode-wijnazijn
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel gedroogde oregano
2 theelepels chilipoeder
1 eetlepel tomatenpuree
125 ml vleesbouillon (van 1/4 tablet)
4 tomaten, in partjes
2 gele paprika's, in grove stukken
200 g Griekse feta (kaas)
Ovenschaal inhoud ca. 2 liter
Jammie jammie...dit is zóoooo lekker...
(let wel op de lange bereidingstijd in de oven.. hoe langer de kruiden en specerijen in het vlees kunnen trekken, hoe lekkerder het uiteindelijke resultaat...!)
In Ovenschaal vlees mengen met azijn, olie, oregano en chilipoeder. Smaken 15 min. laten intrekken. Tomatenpuree, zout en peper door vlees scheppen. Bouillon erdoor roeren. Ovenschaal met deksel erop in koude oven schuiven. Oven inschakelen op 175 °C. Vlees in minstens 2 uur zachtjes gaarstoven. Vlees af en toe omscheppen en na 1 uur tomaten en paprika erdoor mengen. Schaal uit oven nemen en feta erboven verkruimelen. Serveren met rijst en een ijsbergsalade met olijven.
Tomklaassens1 06-04-2018
Het was heerlijk. Ik heb het 6 uur in de slowcooker gedaan. Wel in het 5e uur de feta erover heen gebrokkeld.
tako 04-02-2018
Jammie heerlijk en wat ontzettend makkelijk. Je maakt geen pannen vuil, ideaal. Ik heb er ook nog een klein beetje port bij gedaan. Dit wordt een favoriet voor draadjesvlees zo in de oven.
freezzZzze798 02-02-2018
Ik ben haar nu aan het maken, maar ik ga toch voor een meer langere tijd in de oven en doe de feta ook een klein half uurtje meedoen in de oven voor een wat vollere en zachte smaak. Ik ben benieuwd, maar 1 ding is zeker! Het water loopt al uit mijn mond.
mowi 20-11-2016
Alsof peper en chilipoeder eenzelfde smaak hebben..., ecureuil. Komt de smaak alleen maar ten goede wanneer je beide toevoegt. En lekker een uurtje of 7 in de slowcooker. Voor heerlijk zacht vlees dat uit elkaar valt.
ecureuil 11-08-2016
Oventijd veel te kort is 3,5 uur geworden en temperatuur te hoog, 150° is meer dan genoeg. Peper weggelaten, het chilipoeder is echt wel pittig genoeg, zout ook, want de feta is ook erg zout, maar wat was dit LEKKER!.....recept mag blijven hoor.
(creuset braadpan gebruikt ipv schaal, sluit beter af)