1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Griekse keuken
  5. Grieks rundvlees uit de oven

Grieks rundvlees uit de oven

Door: spikkertje

  • Grieks, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 10-09-2006

Ingrediënten 4 personen


600 g riblappen of runderlappen, in grove stukken

2 eetlepels rode-wijnazijn

3 eetlepels olijfolie

1 eetlepel gedroogde oregano

2 theelepels chilipoeder

1 eetlepel tomatenpuree

125 ml vleesbouillon (van 1/4 tablet)

4 tomaten, in partjes

2 gele paprika's, in grove stukken

200 g Griekse feta (kaas)


Verder heb je nodig


Ovenschaal inhoud ca. 2 liter

Grieks rundvlees uit de oven
Grieks rundvlees uit de oven
Grieksstoofschotel
Grieksstoofschotel
Grieksovenschotel

Foto 2

Foto 2
Grieks ovenschotel

Foto 3

Foto 3
Grieks rundvlees uit de oven
Grieks rundvlees uit de oven
Grieks rundvlees uit de oven
Grieks rundvlees uit de oven

Jammie jammie...dit is zóoooo lekker...
(let wel op de lange bereidingstijd in de oven.. hoe langer de kruiden en specerijen in het vlees kunnen trekken, hoe lekkerder het uiteindelijke resultaat...!)

Ontdek meer:

Bereidingswijze

In Ovenschaal vlees mengen met azijn, olie, oregano en chilipoeder. Smaken 15 min. laten intrekken. Tomatenpuree, zout en peper door vlees scheppen. Bouillon erdoor roeren. Ovenschaal met deksel erop in koude oven schuiven. Oven inschakelen op 175 °C. Vlees in minstens 2 uur zachtjes gaarstoven. Vlees af en toe omscheppen en na 1 uur tomaten en paprika erdoor mengen. Schaal uit oven nemen en feta erboven verkruimelen. Serveren met rijst en een ijsbergsalade met olijven.

Tags, ,



Deel dit recept

Reacties (65)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van spikkertje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top