1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Iraanse keuken
  5. KooKoo-yeh Seeb-Zamini

KooKoo-yeh Seeb-Zamini

Door: googoosh

  • Iraans, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 09-09-2006

Ingrediënten 4 personen


1 kg aardappels *
4-5 eieren *
1 el bak poeder *
plantaardige olie *
zout *
zwarte pepper *



Aardappelkoek

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kook de aardappelen half gaar, schil, en schrap ze. Laat het volledig afkoelen. Sla de eieren los tot zij schuimig worden. Voeg zout, zwarte peper en het bakpoeder aan de aardappelen toe en meng heel goed door elkaar.

Bereidingswijze

Verhit olie in een anti koekenpan en schep de mix er in. Druk het geheel plat en laat de koek bruinen. Leg een groot deksel op de pan en laat de Kookoo garen, draai de pan met het deksel erop om en laat de Kookoo op het deksel glijden. (Pas op voor de hete olie!!! Laat het er uit lopen voor je de pan om draait!!!!) Laat de koek weer in de pan glijden, en laat de andere kant garen.
Snijd de Kookoo vervolgens in 4 gelijke stukken, en frituur voor nog eens 5 minuten per kant.

Serveertip

Door het gebruik van bakpoeder, wordt de kookoo heerlijk knapperig.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van googoosh
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top